• Business

    Νέος CEO του ΤΧΣ ο Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης


    Ο κ. Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης θα είναι ο νέος CEO του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

    Ήδη ο κ. Μιχαηλίδης, που είναι τραπεζικό στέλεχος με μεγάλη εμπειρία σε τράπεζες του εξωτερικού, απάντησε θετικά στην πρόταση που του έγινε από το υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου, αφού προηγουμένως δημοσιευθεί ο διορισμός του στο ΦΕΚ.

    Ο κ. Μιχαηλίδης ήταν η δεύτερη επιλογή του selection panel και όταν ο κ. Βασίλης Κατσικιώτης, αρνήθηκε να αναλάβει CEO, καθώς διαφώνησε με τη βραχύβια διάρκεια της θητείας (μέχρι τον Ιούνιο του 2017), το υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε το ΤΧΣ ότι θα απευθύνονταν στο δεύτερο επιλαχόντα της λίστας.

    Για το θέμα θα συνεδριάσει το ΤΧΣ μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου καθώς το Ταμείο δεσμεύεται να έχει βρει διευθύνοντα σύμβουλο έως το τέλος του μήνα.

    Σημειώνουμε ότι ο κ. Μιχαηλίδης έχει εργαστεί στις τράπεζες UBS, Credit Suisse, Merrill Lynch, στον χρηματοοικονομικό οίκο Salomon Brothers καθώς και στην πολυεθνική Exxon Mobil.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι τράπεζες προτείνουν: Έτσι θα πατάξουμε τη φοροδιαφυγή – Ενίσχυση ηλεκτρονικών συναλλαγών και περιορισμός μετρητών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τράπεζες: Μειώνουν τα επιτόκια σε εταιρείες που σε λίγο κλείνουν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτά είναι τα πρώτα ακίνητα που θα βγουν σε πλειστηριασμό το 2017



    ΣΧΟΛΙΑ