• Business

    Νέο «χτύπημα» από την Attica Stores: «Έδωσε τα χέρια» με τον αγγλικό οίκο Clarks


    Σε ακόμη ένα «επενδυτικό χτύπημα» προχώρησε η «Attica Stores». Η εταιρεία, η οποία βρίσκεται σε φάση ραγδαίας ανάπτυξης υπέγραψε συμφωνία με τον αγγλικό οίκο υποδημάτων «Clarks» για την δημιουργία αυτόνομων καταστημάτων Clarks στην ελληνική αγορά. Μάλιστα, το πρώτο κατάστημα αναμένεται να λειτουργήσει τον Νοέμβριο του 2019 στο εμπορικό κέντρο «The Mall Athens» στο Μαρούσι, με τις προσδοκίες να είναι ιδιαίτερα υψηλές.

    Συγκεκριμένα, η διοίκηση των Attica Stores προβλέπει πως στον πρώτο πλήρη χρόνο λειτουργίας, το κατάστημα θα εμφανίσει τζίρο 1,5 εκατ. Ευρώ!

    Η Clarks είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες υποδημάτων στον κόσμο, με πωλήσεων άνω του 1,5 δισ. λίρες και θεωρείται ιδανική λύση για όσους καταναλωτές αναζητούν προϊόντα που συνδυάζουν την ποιότητα με την τιμή (value for money).

    Η νέα κίνηση της Attica Stores έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς πρωτοβουλιών σε διάφορα «μέτωπα», οι οποίες στοχεύουν στην ενδυνάμωση της παρουσίας της στην ελληνική αγορά. Ψηλά στην ατζέντα βρίσκεται η ανανέωση των πολυκαταστημάτων που διατηρεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέσα από συνεχείς επενδύσεις ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην πλήρη μετάβαση του ομίλου στο ηλεκτρονικό εμπόριο, -ένα project που έχει εισέλθει στην τελική ευθεία-.

    Η Attica Stores των Κ. Λαμπρόπουλου, Κ. Τσουβελεκάκη και Αλ. Σγουμπόπουλου κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια από την έναρξη λειτουργίας της να αναρριχηθεί στην κορυφή. Η απήχηση του πολυκαταστήματος στο City Link, στο κέντρο της Αθήνας αποτέλεσε το εφαλτήριο για την ταχύτερη ανάπτυξή της. Σήμερα, δεκατέσσερα χρόνια από την επίσημη λειτουργία της συγκαταλέγεται στις 100 μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας από πλευράς πωλήσεων, κερδοφορίας και αριθμό εργαζομένων.



    ΣΧΟΛΙΑ