• Business

    Νέα μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη για την Αγγελική Φράγκου: Μέτοχοι της Navios στρέφονται κατά της εταιρείας

    Αγγελική Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος Navios Maritime Partners


    Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα για την Αγγελική Φράγκου. Σαν να μην έφταναν τα μπλεξίματα της Ελληνίδας εφοπλίστριας με την ελληνική Δικαιοσύνη, μετά την ποινική δίωξη που της ασκήθηκε από τους εισαγγελείς διαφθοράς για ηθική αυτουργία σε απιστία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αναφορικά με δάνειο ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να δόθηκε χωρίς εξασφαλίσεις από την τράπεζα Marfin στην επενδυτική εταιρία IRF, συμφερόντων της ίδιας, τώρα η Αγγελική Φράγκου και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Navios Maritime Holdings βρίσκονται αντιμέτωποι με μία συλλογική αγωγή ενώπιον δικαστηρίου της Νέας Υόρκης από μετόχους της εταιρείας.

    Τις νομικές διαδικασίες έχουν ήδη κινήσει οι δικηγόροι του Norman Roberts, που είναι κάτοχος προνομιούχων μετοχών σειράς G και H της Navios Maritime Holdings και υποστηρίζει ότι η προσφορά της εταιρείας για ανταλλαγή των δύο αυτών σειρών μετοχών παραβιάζει τα δικαιώματα των επενδυτών.

    Ειδικότερα, η Navios προσφέρει 5,85 δολάρια ή 4,77 κοινές μετοχές για κάθε προνομιούχα μετοχή της σειράς G και 5,75 δολάρια ή 4,69 κοινές μετοχές για κάθε προνομιούχα μετοχή της σειράς H.

    Ωστόσο, οι δικηγόροι του Roberts υποστηρίζουν πως, μετά από δύο πληρωμές μερισμάτων που δεν έχουν πραγματοποιηθεί προς τους κατόχους των εν λόγω προνομιούχων μετοχών (καθώς έχουν ανασταλεί από τον Φεβρουάριο, ενώ και η τρίτη πληρωμή μερίσματος που θα έπρεπε να γίνει εντός του μήνα αναμένεται πως δεν θα καταβληθεί), στόχος της εταιρείας είναι να αναγκάσει τους κατόχους των μετοχών να χάσουν τα συσσωρευμένα μερίσματά τους, σε περίπτωση που τουλάχιστον τα δύο τρίτα των κατόχων συμμετάσχουν στην προσφορά.

    Επιπλέον, θα πρέπει να σημειωθεί ότι αν συμπληρωθούν έξι διαδοχικά μερίσματα που δεν έχουν καταβληθεί, τότε οι κάτοχοι των μετοχών αυτών θα έχουν δικαίωμα εκπροσώπησης στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, και οι δικηγόροι του Roberts υποστηρίζουν πως και αυτό είναι κάτι που η Navios θέλει να αποφύγει με την επίμαχη προσφορά.

    «Η μεγαλύτερη μέτοχος και το διοικητικό συμβούλιο της Holdings προσπαθούν να εκδιώξουν τους κατόχους προνομιούχων μετοχών μέσω εξαιρετικά καταναγκαστικών προσφορών ανταλλαγής που επιχειρούνται παραβιάζοντας σκανδαλωδώς τα συμβολαιακά και καταπιστευματικά δικαιώματα των επενδυτών σε προνομιούχες μετοχές», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην αγωγή που έχει υποβάλει η δικηγορική εταιρεία που εκπροσωπεί τον Roberts, ενώ σκοπεύει να εκπροσωπήσει και άλλους κατόχους προνομιούχων μετοχών σειράς G και H με αντίστοιχες απαιτήσεις.

    Από την πλευρά της, η Navios υποστηρίζει, σύμφωνα με το Tradewinds, ότι η εταιρεία και το διοικητικό της συμβούλιο θα «αμυνθούν με σθένος» στην εις βάρος τους αγωγή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/etimo-nomoschedio-gia-ti-forologisi-ton-enikiaseon-meso-airbnb/81809

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/red-alert-hsbc-gia-theominia-stis-agores-ikona-thimizi-crash-tou-1987/81807

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036



    ΣΧΟΛΙΑ