• Business

    Νέα εποχή στη Novartis

    • NewsRoom

    Vas Narasimhan. CEO Novartis


    Άκρως θετικό προδιαγράφεται το 2018 για τη Novartis, η οποία ξεκινά τη χρονιά με έναν νέο διευθύνοντα σύμβουλο στο πηδάλιό της και αισιόδοξες προοπτικές χάρη στα νέα φάρμακα που αναμένεται να οδηγήσουν σε αύξηση τις πωλήσεις της. Σημαντική ώθηση στις πωλήσεις της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας, τα ηνία της οποίας αναλαμβάνει την επόμενη εβδομάδα ο Vas Narasimhan, αναμένεται να δώσουν τα νέα φάρμακα (το σκεύασμα Entresto για την καρδιακή ανεπάρκεια, η θεραπεία Cosentyx για την ψωρίαση και το Kisqali για τον καρκίνο του μαστού), αλλά και μια επαναστατική θεραπεία για μια θανατηφόρο μορφή λευχαιμίας, που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο, η θεραπεία Kymriah.

    Εν μέσω αυξανόμενου ανταγωνισμού και πιέσεων σε επίπεδο τιμών, η Novartis θα στραφεί ακόμη πιο δυναμικά στην καινοτομία, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην τεχνολογία και τα δεδομένα (data), δήλωσε ο νέος CEO της φαρμακοβιομηχανίας Vas Narasimhan.

    Σε επίπεδο δ’ τριμήνου, τα κέρδη, εξαιρουμένων κάποιων παραγόντων, σημείωσαν αύξηση 7%, στα 3,2 δισ. δολάρια, από 3,1 δισ. που προέβλεπαν κατά μέσον όρο οι εκτιμήσεις των αναλυτών σύμφωνα με το Bloomberg.

    Αντιστοίχως, οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 5%, στα 12,9 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας επίσης τις προβλέψεις.

    Vas Narasimhan. CEO Novartis

     

    Novartis
    Novartis



    ΣΧΟΛΙΑ