• Business

    Νέα εποχή για το Hilton Αθηνών: Τα σχέδια Κωνσταντακόπουλου-Dogus

    • NewsRoom


    Συμφωνία για την τριετή παράταση της συνεργασίας με τη διεθνή αλυσίδα διαχείρισης ξενοδοχείων HILTON υπέγραψε η ιδιοκτήτρια κοινοπραξία του ιστορικού αθηναϊκού ξενοδοχείου ΤΕΜΕΣ με την D- Marine Investments.

    Συγκεκριμένα, η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία του Hilton Αθηνών, η εταιρεία Home Holdings Συμμετοχών Α.Ε., με μετόχους τις ΤΕΜΕΣ Α.Ε. (Κωνσταντακόπουλος) και D-Marine Investments Holding B.V. (Dogus), έχει σκοπό να αναβαθμίσει την ξενοδοχειακή μονάδα καινα επανατοποθετήσει το ξενοδοχείο στην ελληνική και διεθνή αγορά, δημιουργώντας έναν νέο προορισμό πόλης που θα περιλαμβάνει κορυφαίας ποιότητας ξενοδοχειακές υπηρεσίες, πολυτελείς ιδιωτικές κατοικίες εξυπηρετούμενες από το ξενοδοχείο, εμβληματικούς χώρους γαστρονομίας και θεματικούς εμπορικούς χώρους.

    Επειδή όμως αυτό απαιτεί χρόνο, γραφειοκρατική διαδικασία για τις οικοδομικές και λοιπές άδειες και δεδομένου ότι το συμβόλαιο με την Hilton Worldwide είχε λήξει από τον Μάρτιο του 2018, η εταιρεία αποφάσισε να μην μπει σε διαδικασίες αλλαγής εταιρείας διαχείρισης και να παραμείνει στην Hilton Worldwide, υπογράφοντας προσύμφωνο για 2 χρόνια ακόμα με δικαίωμα ανανέωσης της συμφωνίας για 1 ακόμα χρόνο. Έτσι το ιστορικό συγκρότημα της πρωτεύουσας θα συνεχίσει έτσι να φέρει το όνομα HILTON έως και το 2021.

    Όσον αφορά στις επιδόσεις του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου κατά τη φετινή σεζόν κρίνονται λίαν ικανοποιητικές και έρχονται να προστεθούν στις επίσης θετικές επιδόσεις του 2017. Η Ιονική Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις κατά τη χρήση του 2017, κατέγραψε αύξηση πληρότητας δωματίων κατά 4,5% και μέσης τιμής δωματίων κατά 5,84%.

    Ο κύκλος εργασιών της διαμορφώθηκε στα 32,2 εκατ. ευρώ έναντι 29,0 εκατ. ευρώ το 2016, καταγράφοντας αύξηση 11,03% ενώ τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 7,9 εκατ. ευρώ έναντι 6,2 εκατ. ευρώ το 2016.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Eurogroup: Διάσωση των συντάξεων αρκεί να βρει ο Τσακαλώτος το απαραίτητο υπερπλεόνασμα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Aegean Marine Petroleum: Βυθίστηκε η μετοχή της – Ζητάει προστασία απο τους πιστωτές της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Ακτινογραφία» της αγοράς γραφείων στην Αττική: Πού υπάρχει ζήτηση, πώς διαμορφώνονται οι τιμές



    ΣΧΟΛΙΑ