• Business

    Νέα εποχή για τα ιστορικά «Αστέρια» της Γλυφάδας μετά την εξαγορά από την Grivalia Hospitality


    Την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 80% της Ναυσικά Α.Ε. από την Grivalia Hospitality S.A. που εδρεύει στο Λουξεμβούργο, σε εκτέλεση του από 20.02.2017 σχετικού προσυμφώνου και της από 31.07.2017 τροποποίησης αυτού, ανακοίνωσε η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ. Η εταιρεία Ναυσικά Α.Ε. έχει τη μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου των Αστεριών της Γλυφάδας, ιδιοκτησίας ΕΤΑΔ, μέχρι τις 31.12.2081.

    Στο ακίνητο κατά το παρελθόν λειτουργούσε το φημισμένο ξενοδοχείο «Αστέρια», το οποίο προβλέπεται να ανακατασκευαστεί πλήρως σε υπερπολυτελές αστικό θέρετρο υπό τη διαχείριση επιφανούς διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας. Εμπορικές δραστηριότητες και υπηρεσίες εστίασης θα εξακολουθήσουν να παρέχονται στο εν λόγω ακίνητο.

    Η Grivalia Hospitality, ο ξενοδοχειακός επενδυτικός βραχίονας της Grivalia Properties, έχει ξεκινήσει την επενδυτική της δραστηριότητα με στοχευμένες εξαγορές κυρίως στην Ελλάδα, με όραμα τη μεγιστοποίηση της αξίας για τους μετόχους της, τους συνεργάτες της και την κοινωνία εν γένει.

    Υπενθυμίζεται ότι η σχετική οικοδομική άδεια εκδόθηκε τον προηγούμενο Νοέμβριο, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την ολοκλήρωση και της αλλαγής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας Ναυσικά, η οποία έχει εκμισθώσει το συγκρότημα μέχρι το 2081, μετά και την πρόσφατη επέκταση της διάρκειας της σύμβασης. Η Grivalia αποκτά το 80% της εταιρείας αντί ποσού της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ, δρομολογώντας σημαντικές επενδύσεις για την ανάπλαση της έκτασης των 285 στρεμμάτων.

    Grivalia Χρυσικός
    Γιώργος Χρυσικός. CEO Grivalia

    Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του Γιώργου Χρυσικού, CEO της Grivalia, η κάλυψη θα είναι μικρότερη του 1% της έκτασης, δηλαδή λιγότερη από 28.000 τ.μ. Επί της ουσίας, η Grivalia δεν προτίθεται να αξιοποιήσει το σύνολο του διαθέσιμου συντελεστή προτιμώντας να «πατήσει» στην ήδη ανεπτυγμένη υποδομή των 20.000 τ.μ. Μεταξύ άλλων, το έργο περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων και 400 κλινών, σουίτες και επιπλωμένες βίλες, χώρους εστίασης και κέντρα διασκέδασης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Grivalia: Απέκτησε ακίνητο στη Γλυφάδα έναντι 5,08 εκατ. ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Χρυσικός: Τι βλέπει για την αγορά ακινήτων ο CEO της Grivalia



    ΣΧΟΛΙΑ