• Business

    ΝΔ: Ζητά να έρθει στη Βουλή η έκθεση αποτίμησης της EDS

    • NewsRoom
    ΔΕΗ


    Την κατάθεση της έκθεσης αποτίμησης της EDS στη Βουλή ζητά η ΝΔ από τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκη. «Η μεθόδευση της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα εγείρει πολύ σοβαρά ερωτήματα» δήλωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Σκρέκας.

    «Γιατί η ζημιογόνος ΔΕΗ εξαγόρασε την επίσης ζημιογόνο εταιρεία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης των Σκοπίων, με τίμημα 5 εκατομμύρια ευρώ; Ο κ. Σταθάκης οφείλει να καταθέσει άμεσα την έκθεση αποτίμησης του ανεξάρτητου συμβούλου στη Βουλή» τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ.

    Σύμφωνα με όσα είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, η αξία της EDS, της εταιρείας ενέργειας του αντιπροέδρου και στενού συνεργάτη του Ζόραν Ζάεφ, που εξαγόρασε η ΔΕΗ στα Σκόπια έχει μηδενική αξία. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της, η εταιρεία του στενού φίλου του πρωθυπουργού Ζάεφ, Κότσο Ανγκιούσεφ έχει αρνητικά κεφαλαία, τα πάγια της δεν ξεπερνούν τα 600.000 δηνάρια, έχει το 40% των ζημιών του κλάδου και μόνο το 11% του τζίρου.

    Παράλληλα, ο δείκτης της πιστωτικής ικανότητας της εταιρείας, την οποία εξαγόρασε η ΔΕΗ δύο μήνες πριν από τη συμφωνία των Πρεσπών, έναντι του ποσού των 4,8 εκατ. ευρώ, είναι αρνητικός και έχει γράψει ζημιές για το 2017.

    Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, είχε χαρακτηρίσει απολύτως θεμιτή την εξαγορά της εταιρείας EDS από τη ΔΕΗ εξαπολύοντας μάλιστα επίθεση στη Νέα Δημοκρατία που έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα για τη συμφωνία.

    «Η ΔΕΗ είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και έχει στρατηγική ανοίγματος στα Βαλκάνια. Η εξαγορά στα Σκόπια έγινε τον περασμένο χρόνο, με αξιολογήσεις και είναι απόλυτα θεμιτή. Απορώ τι θυμάται η Νέα Δημοκρατία, μάλλον έχει ξεμείνει από επιχειρήματα και έχει ανοίξει το ντουλάπι προσπαθώντας να δημιουργήσει κλίμα. Η κυβέρνηση δεν εγκρίνει, ούτε απορρίπτει, έγινε γενική συνέλευση των μετόχων που ενέκρινε την εξαγορά» δήλωσε ο κ. Σταθάκης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι απαντά η ΔΕΗ για την εξαγορά της σκοπιανής EDS

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΔΕΗ εξαγόρασε στα Σκόπια εταιρεία του συνεργάτη του Ζάεφ με… μηδενική αξία!



    ΣΧΟΛΙΑ