• Business

    Ν. Τσάκος: Στην TEN τα 2 δεξαμενόπλοια της BP

    Νίκος Τσάκος ΤΕΝ

    Νίκος Τσάκος, εφοπλιστής Tsakos Energy Navigation Ltd. (TEN)


    Η ναυτιλιακή Tsakos Energy Navigation (TEN), συμφερόντων του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου, είναι η εταιρεία εκείνη που εξαγόρασε δύο δεξαμενόπλοια που είχε διαθέσει προς πώληση από τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους η BP Shipping, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι brokers.

    Συγκεκριμένα, τα δεξαμενόπλοια μεταφοράς αργού τύπου aframax British Merlin και British Curlew (αμφότερα χωρητικότητας 114.800-dwt και κατασκευής 2003 και 2004 αντίστοιχα) εξασφάλισε η TEN για ένα ποσό που κυμάνθηκε συνολικά περίπου στα 29,3 εκατ. δολάρια.

    Σύμφωνα με τους brokers, το British Merlin πωλήθηκε στην τιμή των 14,3 εκατ. δολαρίων και το British Curlew στην τιμή των 15 εκατ. δολαρίων.

    bp british merlin
    Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου τύπου aframax “British Merlin” της BP Shipping είναι χωρητικότητας 114.800-dwt και κατασκευής του έτους 2003

    Η βρετανικών συμφερόντων BP Shipping – που αποτελεί κομμάτι του κολοσσού ενέργειας BP – είχε διαθέσει τα εν λόγω δεξαμενόπλοια προς πώληση από τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, μαζί με άλλα δύο δεξαμενόπλοια μεταφοράς αργού πετρελαίου τύπου MR, τα British Esteem και British Explorer (αμφότερα χωρητικότητας 37.220-dwt και κατασκευής 2003), στα πλαίσια των σχεδίων αναδιάρθρωσης που έχει θέσει σε εφαρμογή.

    Τα συγκεκριμένα πωλήθηκαν στην ινδονησιακών συμφερόντων ναυτιλιακή Soechi Lines στα τέλη του Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους για το ποσό των 21 εκατ. δολαρίων συνολικά.

    bp british curlew
    Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου τύπου aframax “British Curlew” της BP Shipping είναι χωρητικότητας 114.800-dwt και κατασκευής του έτους 2004

    Στην προεδρεία της Intertanko για 2 ακόμη χρόνια

    Όπως έγραψε το mononews.gr στις 18 Νοεμβρίου του 2016, ο Έλληνας εφοπλιστής επανεξελέγη πρόεδρος της Intertanko (της Διεθνούς Ένωσης Ανεξάρτητων Ιδιοκτητών Δεξαμενόπλοιων), με τη νέα του θητεία να έχει ισχύ για δύο ακόμη χρόνια, όπως ανακοίνωσε το Συμβούλιο της Ένωσης, το οποίο έλαβε τη σχετική απόφαση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του που έλαβε χώρα στο Λονδίνο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η ομίχλη στα Δαρδανέλια ανεβάζει απότομα την αγορά των suezmax

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Κ. Αναστασιάδης (Celestyal Cruises) στο mononews: Ο Πειραιάς διεκδικεί μια ισχυρή θέση στην κρουαζιέρα της Μεσογείου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά



    ΣΧΟΛΙΑ