• Business

    Ν. Παπαθανάσης: Βαριές καμπάνες έως 1 εκατ. σε όσους αισχροκερδούν

    O υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, Νικόλαος Παπαθανάσης


    Νέα μέτρα για την αποφυγή του συνωστισμού στα σούπερ μάρκετ προανήγγειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας πριν από λίγο στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι εξετάζεται η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των σούπερ μάρκετ κατά 3 ώρες την ημέρα, καθώς και η δυνατότητα λειτουργίας την Κυριακή.

    Ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε πως το υπουργείο είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την αγορά και παρακολουθεί ακριβώς τι συμβαίνει ανά πάσα στιγμή. Μάλιστα, δυο φορές την ημέρα λαμβάνει αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των πωλήσεων.

    Ο υφυπουργός κληθείς να σχολιάσει τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που παρατηρούνται τελευταία στην αγορά, κυρίως στις προστατευτικές μάσκες, με αφορμή την εκρηκτική αύξηση της ζήτησης, σημείωσε πως ετοιμάζεται νέα ΠΝΠ, στην οποία θα προβλέπονται αυστηρές ποινές σε όσους συλληφθούν να αισχροκερδούν.

    Συγκεκριμένα, αποκάλυψε πως θα προβλέπονται πρόστιμα που θα ξεκινάνε από 1.000 ευρώ και θα φθάνουν μέχρι και το 1 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα θα ασκείται και ποινική δίωξη για τις πολύ σοβαρές υποθέσεις.

    Υπογράμμισε πως έχουν ήδη διαπιστωθεί πάνω από δυο περιπτώσεις αισχροκέρδειας σε καταναλωτικά προϊόντα πρώτης ανάγκης, προσθέτοντάς πως οι παραβάτες θα το πληρώσουν πολύ ακριβά.

    Ο κ. Παπαθανάσης έσπευσε για ακόμη μια φορά να τονίσει πως υπάρχει επάρκεια αγαθών στην αγορά και κάλεσε τον κόσμο να μην πανικοβάλλεται.

    Όσον αφορά στις προστατευτικές μάσκες, οι οποίες είναι σε έλλειψη, σημείωσε πως αναμένεται σταδιακή εξομάλυνση της κατάστασης το επόμενο διάστημα, καθώς θα αποκαθίστανται οι εισαγωγές από την Κίνα, απ’ όπου εισάγουμε το 90% των συγκεκριμένων προϊόντων.

    Έσπευσε, μάλιστα, να πει ότι αυτή την εβδομάδα, με βάση την ενημέρωση που έχει από τις φαρμακαποθήκες, αναμένεται να φθάσουν στην χώρα πάνω από 1 εκατομμύριο μάσκες.

    Τέλος, για τα βενζινάδικα, επανέλαβε ότι δεν κλείνουν, ενώ, όσον αφορά στο ενδεχόμενο κλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων, υπογράμμισε πως αντιμετωπίζουμε μια ασύμμετρη απειλή και τα δεδομένα αλλάζουν κάθε μέρα.

    «Κάθε μέρα είναι άλλη μέρα», είπε χαρακτηριστικά και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο και άλλων μέτρων.



    ΣΧΟΛΙΑ