ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η S&P Global Rating ανακοίνωσε σήμερα ότι έθεσε αξιολόγηση ‘BB-‘ στην εταιρεία Mytilineos, όπως και στη σχεδιαζόμενη ομολογιακή έκδοση των 500 εκατ. ευρώ, με το outlook να είναι σταθερό.
Στην ανάλυση του ο οίκος σημειώνει ότι το σταθερό outlook αντανακλά “την άποψη μας ότι η εταιρεία “θα δημιουργεί σταθερά κέρδη όσο θα σημειώνει πρόοδο με το φιλόδοξο πρόγραμμα κεφαλαιουχικών δαπανών (capex)”.
Σημειώνει επίσης ότι το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο του ομίλου σε τρεις δραστηριότητες – αλουμίνιο, ενέργεια και κατασκευές –αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα που υποστηρίζει μια συνολικά υγιή ανταγωνιστική θέση, σε σύγκριση με μία πιο αδύναμη αξιολόγηση για το κάθε τμήμα ξεχωριστά.
“Τα τελευταία πέντε χρόνια, αυτή η διαφοροποίηση έχει μεταφραστεί σε χαμηλότερη μεταβλητότητα στα κέρδη και τις ταμειακές ροές”, αναφέρει ο οίκος.
Επισημαίνει επίσης “ότι η συνολική αξιολόγηση περιορίζεται από τη μεγάλη έκθεση στην Ελλάδα, όπου βρίσκονται όλα σχεδόν τα περιουσιακά της στοιχεία και απ’ όπου προέρχονται τα μισά της έσοδα”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τουριστικό έργο στην Ερμιονίδα σχεδιάζει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
- Ένα… Champions League εθνικών ομάδων δημιουργεί η UEFA: Το νέο σύστημα των 36 ανακοινώνεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη
- Γιατί άλλαξε το momentum σε Πειραιώς και Alpha, η JP Morgan και τα μυστικά των μετοχών, τι έλεγε ο Εξάρχου για το LNG, τα σπίτια του Τσουβελεκάκη, το νέο yacht των 80m των Coustas (μεγαλύτερο του Τσάκου) και γιατί έχει νεύρα ο Νικόλαος ο Α΄
- Κιλιάν Εμπαπέ: Η Coalition Capital, τα 15 εκατ. ευρώ της Καέν και η επιχειρηματική αυτοκρατορία ενός 27χρονου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.