• Business

    Mytilineos: Η Citi δίνει τιμή στόχο €20 με προοπτική τα €28

    • NewsRoom
    Ευάγγελος Μυτιληναίος

    Ευάγγελος Μυτιληναίος


    Τιμή στόχο τα 20 ευρώ δίνει για τη μετοχή της Mytilineos η Citi, σε σημερινή έκθεσή της, με προοπτική ωστόσο για ακόμα υψηλότερη τιμή, στα 28 ευρώ, με βάση και το εν Ελλάδι portfolio των φωτοβολταϊκών της εισηγμένης.

    Η Citi χαρακτηρίζει ως τεράστια την προοπτική κερδών της Mytilineos, με διπλασιασμό του EBITDA έως το 2023 λόγω του αναπτυξιακού σχεδιασμού. Συγκεκριμένα, το EBITDA εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 900 εκατ. ευρώ ως το 2025, από 315 εκατ. ευρώ το 2020.

    Παράλληλα, δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη ΑΠΕ από την Mytilineos, επισημαίνοντας ότι θα καλύψουν το 50% του χαρτοφυλακίου της συνολικής εγκατεστημένης ηλεκτρικής ισχύος. Έως το 2024 ο όμιλος θα διαθέτει 1,5 GW από ΑΠΕ.

    Χαρακτηρίζει «υψηλής ποιότητας» τη δραστηριότητα του αλουμινίου και τονίζει την έμφαση στις ΑΠΕ και την κυκλική οικονομία, με την ανακύκλωση της παραγωγής αλουμινίου.

    Η ανακύκλωση του 25% της παραγωγής αλουμινίου σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των ΑΠΕ, θεωρούνται στρατηγική επιλογή της Mytilineos για τα επόμενα τρία χρόνια, επισημαίνεται στην έκθεση.

    Βασικοί πυλώνες σύμφωνα με τη Citi συνιστούν η περαιτέρω άνοδος των λειτουργικών κερδών καθώς και η διανομή μερίσματος, στοιχεία που αποτελούν τα θεμέλια για την επίτευξη της «πράσινης» ανάπτυξης της Mytilineos.

     

    Διαβάστε ακόμα:

    Mytilineos: Σχέδια διεθνούς ανάπτυξης στην παραγωγή υδρογόνου- Οι υπεραξίες

    MYTILINEOS: Επενδύει σε «πράσινα» καύσιμα για τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος



    ΣΧΟΛΙΑ