• Business

    Mytilineos: Εκτίναξη της κερδοφορίας του τομέα RSD βλέπει η Citi

    • NewsRoom

    Ευάγγελος Μυτιληναίος


    Απογείωση της κερδοφορίας του Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD) της Mytilineos αναμένει η Citi, όπως αναφέρει σε έκθεση της.

    Μάλιστα, επισημαίνει ότι ο τομέας RSD γίνεται πλέον ο τρίτος ισότιμος πυλώνας κερδοφορίας για τον όμιλο.

    H Citi διατηρεί τη σύσταση αγορά (buy), με τιμή στόχο στα 22 ευρώ ανά μετοχή. Το upside πλέον διαμορφώνεται σχεδόν στο 50%.

    Ο αναλυτής της Citi εκτιμά πως σε περίπτωση που ο τομέας RSD της εταιρείας καταφέρει να αγγίξει τα 100 εκατ. ευρώ κερδοφορίας, όπως στην πρόσφατη ετήσια γενική συνέλευση εκτίμησε ο Πρόεδρος της Mytilineos πως θα συμβεί μέσα στο 2022, αυτό από μόνο του θα προσφέρει ένα ακόμα σημαντικό upside της τάξης των 3,5 ευρώ/μετοχή, αυξάνοντας έτσι την τιμή στόχο στα 25,5/μετοχή.

    Η εταιρεία αυτή τη στιγμή ωριμάζει ένα παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ του τομέα RSD που υπολογίζονται στα 6GW. Αυτά με ένα ρυθμό κατασκευής, που για τον αναλυτή της Citi εκτιμάται στο 0,5-1,0GW το χρόνο, θα μπορούσαν να διατηρήσουν την κερδοφορία του Τομέα RSD σε επίπεδα άνω των 100 εκατ. ευρώ ετησίως για την επόμενη δεκαετία.

    Η Citi προβλέπει για το 2022 EBITDA 570 εκατ. ευρώ, το οποίο εκτιμάται πως θα αυξηθεί σημαντικά για ακόμα μία χρονιά φτάνοντας τα 725 εκατ. ευρώ το 2023 και τα 790 εκατ. ευρώ το 2024.

    Στο δυσμενές και το θετικό σενάριο για τη Citi η τιμή της Mytilineos υπολογίζεται στα 12,5 ευρώ και 33 ευρώ αντίστοιχα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Mytilineos: Νέα υπηρεσία Protergia Sun Save

    Mytilineos: Απέκτησε 10.000 ίδιες μετοχές έναντι €150.602



    ΣΧΟΛΙΑ