ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι αμερικανικές αρχές και οι αμερικανοί ρυθμιστικοί φορείς διενεργούν έρευνα σχετικά με μια υπόθεση διαφθοράς, την ενδεχόμενη δωροδοκία αξιωματούχων στην Ουγγαρία που συνδεόταν με πωλήσεις λογισμικού από την εταιρεία Microsoft Corp, έγραψε η εφημερίδα The Wall Street Journal την Πέμπτη, επικαλούμενη πηγές ενήμερες για την υπόθεση.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης και η αμερικανική ομοσπονδιακή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (Securities and Exchange Commission, SEC) διενεργούν έρευνα για τις πωλήσεις με μεγάλη έκπτωση αδειών χρήσης προγραμμάτων όπως ο επεξεργαστής κειμένου Word ή ο επεξεργαστής λογιστικών φύλλων Excel σε ενδιάμεσους στην Ουγγαρία που κατόπιν τις μεταπώλησαν στο ουγγρικό κράτος στις κανονικές τους τιμές χονδρικής το 2013 και το 2014, σύμφωνα με το δημοσίευμα (1).
Οι ερευνητές μελετούν εάν και κατά πόσον οι ενδιάμεσοι αξιοποίησαν μέρος του ποσού που εξασφάλισαν με την έκπτωση για να δωροδοκήσουν κυβερνητικούς αξιωματούχους, εξήγησε η WSJ.
Δεν ήταν διαθέσιμος άμεσα κάποιος εκπρόσωπος της Μάικροσοφτ για να σχολιάσει το δημοσίευμα της Γουόλ Στριτ Τζέρναλ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιράκ: Υπέβαλε αναθεωρημένους θαλάσσιους χάρτες στον ΟΗΕ
- Ιράν-Ρωσία: Μυστική συμφωνία Τεχεράνης-Ρωσίας για την απόκτηση χιλιάδων προηγμένων πυραύλων από το Ιράν
- Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανοίγει έρευνα για το ελβετικό φράγκο στην Ελλάδα
- Σκάνδαλο Επστιν: Αστυνομικοί της Σκότλαντ Γιαρντ στην υπηρεσία του Αντριου Μάουνμπατεν-Ουίνδσορ είχαν λάβει «οδηγίες για την πόρτα» σε πάρτι του Επστίν το 2010
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.