• Business

    Motor Oil: Πούλησε το 50% της Μ&Μ Gas στον Μυτιληναίο

    • NewsRoom
    Motor Oil: Στα 156,5 εκατ. ευρώ τα ενοποιημένα EBITDA στο γ΄ τρίμηνο

    Βαρδής Βαρδινογιάννης


    Την υπογραφή της συμφωνίας πώλησης στον όμιλο Μυτιληναίος του ποσοστού 50% που κατέχει στην Μ&Μ Gas ανακοίνωσε η Motor Oil. Όπως σημειώνει η τελευταία σε σχετική της ανακοίνωση, ο όμιλος «Μυτιληναίος» πλέον θα καταστεί μοναδικός μέτοχος της εν λόγω εταιρείας.

    Η συμφωνία, που θα πρέπει να λάβει τώρα την έγκριση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, καθιστά πλέον τον Μυτιληναίο μοναδικό μέτοχο της εταιρείας.

    Επιπλέον έγινε γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η πώληση του ποσοστού 50% που κατείχε η Motor Oil στην Nur-Moh Α.Ε. Ηλιοθερμικής Ενέργειας στην εταιρεία Nur Energie LTD, η οποία κατέστη μοναδική μέτοχος της εν λόγω εταιρείας.

    «Οι παραπάνω κινήσεις εντάσσονται στη στρατηγική ορθολογισμού των δραστηριοτήτων του Ομίλου Motor Oil» επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε. ανακοινώνει την υπογραφή συμφωνίας πώλησης του ποσοστού 50% που κατέχει στην Μ και Μ Α.Ε. ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ στον ΟΜΙΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. που πλέον θα καταστεί μοναδικός μέτοχος της εν λόγω εταιρείας. Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση έγκρισης από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

    Επιπρόσθετα ανακοινώνεται η ολοκλήρωση της πώλησης του ποσοστού 50% που κατείχε η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε. στην NUR-MOH Α.Ε. ΗΛΙΟΘΕΡΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ στην εταιρεία NUR ENERGIE LTD η οποία κατέστη μοναδική μέτοχος της εν λόγω εταιρείας.

    Οι παραπάνω κινήσεις εντάσσονται στη στρατηγική ορθολογισμού των δραστηριοτήτων του Ομίλου ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Motor Oil: «Απογειώνει» την τιμή-στόχο για τη μετοχή η Eurobank Equities

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Σπάει» η κοινοπραξία της Μυτιληναίος με τη Motor Oil – Πού καταλήγει το 100% της «M&Μ Gas»



    ΣΧΟΛΙΑ