• Business

    Morgan Stanley: Αυτοί είναι οι τέσσερις λόγοι για τους οποίους θα εκτιναχθούν τα χρηματιστήρια

    airplane


    Ο αναλυτής της Morgan Stanley, Adam Parker, έχει αρκετούς λόγους να είναι αισιόδοξος για τις χρηματιστηριακές αγορές. Ο επικεφαλής στρατηγικής μετοχών επισημαίνει ότι η τάση της αγοράς αυτή τη χρονιά δεν είναι ξεκάθαρη, ωστόσο, υπάρχουν τέσσερις λόγοι που θα μπορούσαν να την οδηγήσουν σε υψηλότερα επίπεδα.

    Συγκεκριμένα, ο Parker αύξησε την τιμή στόχο 12 μηνών για τον S&P σε 2.300 μονάδες από 2.200 προηγουμένως, υποστηρίζοντας ότι στο τέλος του οικονομικού κύκλου που διανύουμε η αγορά μπορεί να ξεπεράσει κατά πολύ και αυτά τα επίπεδα.

    Οι λόγοι της θετικής του πρόβλεψης για τη βραχυπρόθεσμη πορεία των μετοχών είναι οι εξής:

    1. Οι αποδόσεις ομολόγων είναι τόσο χαμηλές και φαίνονται πολύ ριψοκίνδυνες (το επιχείρημα της σύγκρισης με άλλες μορφές επένδυσης)
    2. Το 70% των μετοχών που διαπραγματεύονται σε ημερήσια βάση παγκοσμίως και έχουν αξία 100 εκατ. δολάρια ή και περισσότερο, βρίσκονται στις ΗΠΑ (το επιχείρημα της ρευστότητας)
    3. Οι ΗΠΑ είναι η μοναδική περιοχή με δυνητικά θετική ανάπτυξη στα EPS, κέρδη ανά μετοχή (το επιχείρημα των θεμελιωδών στοιχείων)
    4. Οι επενδυτές δεν έχουν πάρει θέση για μεγάλη ανοδική κίνηση -οι αναλυτές δεν βλέπουν μεγάλη αισιοδοξία στην βάση των πελατών τους- (το επιχείρημα των τοποθετήσεων)

    Ο Parker γνωρίζει ότι η αγορά μετοχών είναι ακριβή σύμφωνα με τα ιστορικά δεδομένα, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η διόρθωση πρέπει να έρθει σύντομα.

    Το χρηματιστήριο των ΗΠΑ προσφέρει μερισματική απόδοση 2% ενώ περιμένουμε περίπου 3,5% ετήσια αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή (EPS) για τα επόμενα δύο χρόνια. Αυτή η πρόβλεψη ανάπτυξης σε σχέση με τις χαμηλές προσδοκίες που υπάρχουν στην παρούσα φάση, πιστεύουμε ότι προσφέρει πιο ελκυστικές προοπτικές ρίσκου/απόδοσης από τις περισσότερες επενδυτικές επιλογές“, αναφέρει ο αναλυτής.

    Με άλλα λόγια, οι μετοχές παραμένουν ελκυστικές και προσφέρουν καλύτερες αποδόσεις σε σχέση με τα άλλα προϊόντα και έτσι δεν υπάρχει λόγος για τον οποίο το P/E τους δεν μπορεί να βρεθεί υψηλότερα.

    Μάλιστα, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα τα νέα είναι ακόμη καλύτερα σύμφωνα με τον Parker.

    Η συνεχιζόμενη οικονομική ανάπτυξη θα συμβάλει θετικά στην αγορά μετοχών τα επόμενα χρόνια. Αυτή είναι η μακροπρόθεσμη προοπτική σύμφωνα με τον αναλυτή:

    Πριν δύο χρόνια σε συνεργασία με την επικεφαλής μας για οικονομικά θέματα στις ΗΠΑ, Ellen Zentner, αποφασίσαμε ότι πρόκειται για μία μακροπρόθεσμη πρόβλεψη, που πιθανόν θα διαρκέσει μέχρι το 2020, και περιλαμβάνει την εκτίμηση ότι το αμερικανικό χρηματιστήριο θα φτάσει μέχρι τις 3.000 μονάδες στο τέλος του οικονομικού κύκλου. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η πρόβλεψη αυτή θα επιβεβαιωθεί, καθώς τα περισσότερα στοιχεία και μετρήσεις για τον καταναλωτή στις ΗΠΑ είναι θετικές (στοιχεία για κατοικία, εργασίες, υποχρεώσεις, εμπιστοσύνη καταναλωτών, προσωπικές δαπάνες κλπ). Καθώς υπάρχουν λίγες εναλλακτικές επενδυτικές επιλογές, οι μετοχές αποτελούν την καλύτερη λύση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ependitikes-trapezes-o-argos-thanatos-tous-se-4-diagrammata/72037



    ΣΧΟΛΙΑ