• Business

    Moody’s: Αναβάθμισε την αξιολόγηση της PeopleCert σε Β1

    • NewsRoom
    Βύρων Νικολαΐδης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της PeopleCert

    Βύρων Νικολαΐδης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της PeopleCert


    Η Moody’s Investors Service αναβάθμισε την αξιολόγηση της PeopleCert Wisdom Limited σε Β1 από Β2 με σταθερές προοπτικές.

    Η αναβάθμιση της PeopleCert σε B1 με σταθερή προοπτική αντανακλά τη συνεχιζόμενη ισχυρή λειτουργική απόδοση της εταιρείας, με αύξηση εσόδων 46% στα £118 εκατομμύρια και αύξηση 58% στα προσαρμοσμένα EBITDA  στα £74 εκατομμύρια το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2022 , σε σύγκριση με το 2021 και pro forma για την εξαγορά της AXELOS.

    Ως αποτέλεσμα, ο προσαρμοσμένος λόγος χρέος/EBITDA από τη Moody’s μειώθηκε σε 3,6 φορές στα τέλη Δεκεμβρίου 2022 και το προσαρμοσμένο Free Cash Flow έφτασε σχεδόν τα 32 εκατομμύρια λίρες ή περίπου το 12% του προσαρμοσμένου χρέους. Η Moody’s προβλέπει ότι τα έσοδα της εταιρείας θα συνεχίσουν να αυξάνονται σε διψήφια ποσοστά τους επόμενους 12-18 μήνες, διατηρώντας παράλληλα ένα προσαρμοσμένο από τον Moody’s περιθώριο EBITA άνω του 60%.

    Η Moody’s αναμένει πως η μόχλευση της PeopleCert να μειωθεί κάτω από το 3.0x μέχρι το τέλος του 2024.

    Η δράση αξιολόγησης αντανακλά περαιτέρω την πολύ μικρή κλίμακα της PeopleCert όσον αφορά τα έσοδα, παρά την ισχυρή οργανική ανάπτυξη που επιτεύχθηκε τα τελευταία δύο χρόνια. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε μια εξειδικευμένη αγορά και συνεχίζει να είναι πολύ επικεντρωμένη στον τομέα των εξετάσεων ΙΤ και της διαχείρισης έργων, ο οποίος εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει πάνω από το ήμισυ των εσόδων του 2022. Ωστόσο, αυτό το μερίδιο έχει ήδη μειωθεί σημαντικά από περίπου τα δύο τρίτα των εσόδων το 2020 και οι εξετάσεις ξένων γλωσσών και άλλα προϊόντα της PeopleCert συνεχίζουν να αυξάνονται με πολύ γρήγορο ρυθμό.



    ΣΧΟΛΙΑ