• Business

    Moody’s: Αύξηση εσόδων για τα προϊόντα καπνού και διπλασιασμός πωλήσεων στα ηλεκτρονικά τσιγάρα

    • NewsRoom
    moodys

    Moody’s


    Σημαντική αύξηση αναμένεται να σημειωθεί το προσεχές διάστημα στην πώληση των ηλεκτρονικών τσιγάρων, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης αύξησης εσόδων που εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει ο κλάδος των καπνικών προϊόντων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οίκου Moody’s.

    Πιο αναλυτικά, η ετήσια έκθεση του οίκου σχετικά με τον κλάδο των προϊόντων καπνού κάνει λόγο για διπλασιασμό στις πωλήσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων μέσα στην επόμενη διετία, ενώ παράλληλα προβλέπει ότι οι χρήστες των προϊόντων θα στραφούν σε πιο ακριβές μάρκες τσιγάρων, ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό εσόδων του κλάδου.

    Οι αναλυτές της αμερικανικής εταιρείας  διαβλέπουν ότι, παρά τον διπλασιασμό των πωλήσεων, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα διατηρήσουν μερίδιο αγοράς, όχι μεγαλύτερο του 4%. Τα λειτουργικά κέρδη του κλάδου των προϊόντων καπνού το 2020 αναμένεται να εμφανίσουν αύξηση 3%-4%, ως αποτέλεσμα της αύξησης των τιμών και της μείωσης των δαπανών των εταιρειών, σχολιάζει η εταιρεία.

    Η Moody’s παρατηρεί επίσης ότι ο ρυθμιστικός παράγοντας παραμένει μεν ένας κίνδυνος για τον κλάδο, είναι ωστόσο διαχειρίσιμος. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ αναμένεται να εισάγει περαιτέρω ρυθμιστικούς κανόνες, που όμως δεν θα θέσουν τον κλάδο σε κατάσταση ασφυκτικής πίεσης, εκτιμά η εταιρεία.



    ΣΧΟΛΙΑ