• Business

    Μυτιληναίος: Τα σχέδια ανάπτυξης στην αγορά της ενέργειας

    Ευάγγελος Μυτιληναίος,. Επικεφαλής ομίλου Μυτιληναίος


    Χρονιά «ενέργειας» θα είναι το 2016 και αυτό σημαίνει πολλά για τον όμιλο Μυτιληναίος που έχει τοποθετηθεί στρατηγικά στην αγορά αυτή εδώ και 15 χρόνια.

    Στρατηγική του ομίλου για φέτος,  είναι να ενισχύσει την παρουσία του στην αγορά της ενέργειας αυξάνοντας τα περιουσιακά του στοιχεία σε αυτήν ώστε να αποκτήσει ισχυρότερη παρουσία και να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά του. Από το 2001 που ο Όµιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ εισήλθε στο χώρο της ενέργειας και μέχρι σήμερα ,   έχει υλοποιήσει ένα πρόγραμμα επενδύσεων €1 δισ., πρωτοστατώντας στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, μιας αγοράς που ανοίγει σημαντικές προοπτικές για την ελληνική οικονομία και τις επιχειρήσεις.

    Μέσω συνεργειών με τη ΜΕΤΚΑ και τη M&M Gas, ο Όμιλος διαθέτει ένα διευρυμένο φάσμα δραστηριοποίησης στην ενέργεια, που εκτείνεται από την κατασκευή μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, στην προμήθεια φυσικού αερίου μέχρι και την έγχυση ηλεκτρισμού στο δίκτυο.

    PROTERGIA LOGO SLOGAN

    Η Protergia του ομίλου Μυτιληναίου, είναι ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας και το 2015, παρά τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της εγχώριας ενεργειακής πολιτικής, συνέχισε να ενδυναμώνει την παρουσία της στη λιανική αγορά με ανταγωνιστικές χρεώσεις και καινοτόμες υπηρεσίες, ενισχύοντας το μερίδιο τόσο στη μέση τάση όσο και στους οικιακούς καταναλωτές. Για φέτος στόχος της Protergia είναι η ενίσχυση της σχέσης με τον καταναλωτή και η αύξηση της αναγνωρισιμότητας του brand και βέβαια η ενίσχυση του μεριδίου της στην αγορά, ώστε να επωφεληθεί στο μεγαλύτερο βαθμό από την απευευθέρωση στην αγορά λιανικής.

    Στο χώρο των ΑΠΕ το χαρτοφυλάκιο του ομίλου  διαθέτει 1301 MW σε διάφορα στάδια ανάπτυξης, στα αιολικά πάρκα διαθέτει 36 MW είναι σε λειτουργία και 130 MW σε κατασκευή. Στα φωτοβολταϊκά διαθέτει 14 MW σε λειτουργία και στα υδροηλεκτρικά 6 MW σε λειτουργία.

    mmgas

    Η δυναμική παρουσία στον τομέα της ενέργειας  συμπληρώνεται από  τη δραστηριότητα του ομίλου και στον τομέα του φυσικού αερίου με την εταιρεία M&M Gas που έχει συστήσει με τη Motor Oil.  Και στο φυσικό αέριο η ετιαρεία έχει σχέδια ανάπτυξης και ενίσχυσης της παρουσίας της φέτος αυξάνοντας τις πηγές προήθειας φυσικού αερίο και δημιουργώντας και νέες συνέργειες.

    Ως πρωτοπόρος της ελληνικής αγοράς φυσικού αερίου, στόχος είναι να γίνει η κορυφαία εταιρεία εμπορίας φυσικού αερίου στην Ελλάδα, συνδυάζοντας τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν και τους δύο μετόχους της: την τεχνογνωσία, την αποτελεσματική και καινοτόμο κουλτούρα, και τη δέσμευση στην αειφόρο ανάπτυξη με σεβασμό προς τους ανθρώπους και το περιβάλλον. Το 2015 η M&M συνέχισε τη δραστηριότητά της στον τομέα του LNG, ενώ το άνοιγμα της αγοράς σήμανε και την έναρξη δραστηριότητας πώλησης φυσικού αερίου σε βιομηχανικούς πελάτες, όπου η εταιρεία έχει ήδη αποκτήσει σημαντικό μερίδιο.

     



    ΣΧΟΛΙΑ