• Business

    Μυτιληναίος: Ανοίγει το βιβλίο προσφορών για το eurobond στις επόμενες 48 ώρες

    Ευάγγελος Μυτιληναίος


    Άμεσα προχωρεί η έκδοση του ευρωομολόγου της Μυτιληναίος (Μytilineos), και  τις επόμενες 48 ώρες, αναμένεται να ανοίξει το βιβλίο προσφορών, για το ομόλογο  πενταετούς διάρκειας και ύψους έως 500 εκατ. ευρώ, που εκδίδει η εταιρεία. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι το βιβλίο προσφορών μπορεί να ανοίξει ακόμη και αύριο.

    Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι παρουσιάσεις εν όψει της έκδοσης, μετά την Αθήνα σε Λονδίνο, Φραγκφούρτη, Παρίσι, Ζυρίχη και Άμστερνταμ και σύμφωνα με τις πρώτες εντυπώσεις, το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι θερμό  και για αυτό η έκδοση προχωρεί άμεσα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο οίκος αξιολόγησης Fitch έχει δώσει αξιολόγηση ΒΒ με σταθερό outlook, υψηλότερη από το ελληνικό Δημόσιο για τη Μytilineos, εν όψει της έκδοσης ευρωομολόγου.

    Η Μυτιληναίος, με τη διεθνοποιημένη δραστηριότητα  και με αύξηση 42,7% του κύκλου εργασιών στο εννεάμηνο, και 13,7% αύξηση των λειτουργικών της και έτοιμη να  ανακοινώσει νέες επενδύσεις από το 2020, απολαμβάνει την ψήφο εμπιστοσύνης της αγοράς. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την Μυτιληναίος, τρεις ακόμη ελληνικές επιχειρήσεις,  ο ΟΤΕ ,  η 3Ε και η ΤΙΤΑΝ, έχουν σήμερα καλύτερο rating απ’ ότι το Δημόσιο.

    Υπενθυμίζεται ότι η έκδοση και διάθεση ομολογιών ονομαστικής αξίας 500 εκατ. ευρώ και λήξης 2024, πραγματοποιείται από την άμεση θυγατρική της εταιρείας με έδρα στο Λουξεμβούργο, Mytilineos Financial Partners S.A.,

    Σε σχέση με την έκδοση, οι Citigroup Global Markets Limited, HSBC Bank plc και J.P. Morgan Securities plc θα ενεργήσουν ως Ενεργοί Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Physical Bookrunners), οι Credit Suisse Securities (Europe) Limited, Goldman Sachs International και Nomura International plc θα ενεργήσουν ως Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners) και οι Alpha Bank A.E., Eurobank Ergasias S.A.¸ Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. θα ενεργήσουν ως Επικεφαλής Διαχειριστές (Lead Managers).

     



    ΣΧΟΛΙΑ