• Business

    Μινωικές Γραμμές: Τα πρώτα «δείγματα γραφής» στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά – Ποιοι είναι οι στόχοι

    Αντώνης Μανιαδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Minoan Lines


    Ικανοποίηση επικρατεί στις Μινωικές Γραμμές για την μέχρι στιγμής πορεία του «Μύκονος Palace» στην γραμμή Χανιά – Πειραιάς. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως η αντίδραση του επιβατικού κοινού είναι πολύ καλή και τονίζουν πως από τις 15 Ιουλίου, οπότε και ξεκίνησε τα δρομολόγια η κίνηση αυξάνεται διαρκώς. Είναι ενδεικτικό ότι στο δρομολόγιο Πειραιάς–Χανιά της 27ης Ιουλίου ο αριθμός των επιβατών ανήλθε σε 950, των ΙΧ οχημάτων σε 165 και των φορτηγών σε 31, κάτι που σημαίνει πως η πληρότητα ξεπέρασε μέσα σε λίγες μέρες το 50%. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως στόχος της εταιρείας δεν είναι άλλος από την επίτευξη πληρότητας στα επίπεδα του 100%.

    Υπενθυμίζεται ότι το «Μύκονος Palace» εξασφάλισε την έγκριση του ΣΑΣ (Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών) στη γραμμή Πειραιάς Χανιά παρά τις έντονες αντιδράσεις του ανταγωνισμού και συγκεκριμένα η κοινοπραξία ΑΝΕΚ-Attica Group, η οποία εκτελεί δρομολόγια στη γραμμή με τα επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία «Blue Galaxy» και «Ελευθέριος Βενιζέλος και ξεκίνησε τα δρομολόγια του στις 15 Ιουλίου. Συγκεκριμένα, το πλοίο αναχωρεί καθημερινά από το λιμάνι του Πειραιά στις 16:00 και από το λιμάνι της Σούδας στις 24:00 και πραγματοποιεί το δρομολόγιο σε 6 ώρες και 30 λεπτά.

    Να σημειωθεί πως οι Μινωικές Γραμμές, συμφερόντων του Ιταλού μεγιστάνα Em. Grimaldi, εξασφάλισαν την έγκριση του ΣΑΣ, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

    – Να υψώσει άμεσα την ελληνική σημαία στο «Μύκονος Palace».

    – Να επανδρώσει το πλοίο αποκλειστικά με ελληνικά πληρώματα.

    – Να μεταβιβαστεί το πλοίο, από την 100% θυγατρική εταιρεία των Μινωικών Γραμμών, Minoan Italia Spa, στη μητρική εταιρεία, ακολουθώντας όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες που απαιτούνται.

    Το Mykonos Palace είναι 16 ετών και αποτελεί από τα πλέον σύγχρονα και πολυτελή επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία στην Ευρώπη, στην κατηγορία του. Mπορεί να φιλοξενήσει 1.922 επιβάτες, 732 κλίνες και 821 Ι.Χ. αυτοκίνητα ή 104 φορτηγά και 110 Ι.Χ.. Αναπτύσσει ταχύτητα 31,50 κόμβων και διαθέτει υπερσύγχρονα συστήματα ασφάλειας και πλοήγησης και πλήρως ανανεωμένο ξενοδοχειακό εξοπλισμό (μοντέρνες καμπίνες, self service και a la carte εστιατόρια, bars, σαλόνια, πισίνα, συνεδριακό και εμπορικό κέντρο, ευρύχωρα γκαράζ, κλπ).

    Ο διευθύνων σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών, Αντώνης Μανιαδάκης, λίγες μέρες μετά την έναρξη των δρομολογίων στη γραμμή Πειραιάς – Χανιά δήλωσε πως η εταιρεία προτίθεται να παραμείνει στη γραμμή, με σκοπό να ενισχύσει την τοπική οικονομία των Χανίων, τους τοπικούς παραγωγούς και τον επιχειρηματικό κόσμο ενώ διαβεβαίωσε ότι θα είναι πιστή στη δέσμευσή της έναντι της Πολιτείας να εκτελεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προγραμματισμένα δρομολόγιά της και να προσφέρει θα προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Capital Controls: Αίρονται μετά τις εθνικές εκλογές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Βροχερός ο καιρός σήμερα – Σε ποιες περιοχές θα υπάρξουν καταιγίδες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιώργος Προβόπουλος (πρόεδρος Ελλάκτωρ): Αυτό ειναι το όραμα μου για την νέα εποχή του ομίλου



    ΣΧΟΛΙΑ