• Business

    Μύλοι Λούλη: Γιατί αγόρασε την αποθήκη στην Μάνδρα – Πως σκοπεύει να την αξιοποιήσει


    Για ένα αναγκαίο βήμα που πηγαίνει την εταιρεία στο αύριο χαρακτηρίζουν πηγές της Μύλοι Λούλη την απόκτηση της νέας αποθήκης στην Μάνδρα Αττικής, τονίζοντας πως είναι μια κίνηση που θα συμβάλει στην καλύτερη διαχείριση των αποθεμάτων και την τροφοδοσία του δικτύου. «Αποκτήσαμε μια αποθήκη που μας εξυπηρετεί αφάνταστα, αφού είναι στην ιδανική τοποθεσία και έχει τους χώρους που θέλουμε», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

    Η νέα αποθήκη, είναι συνολικής επιφάνειας 2.250 τ.μ. και βρίσκεται σε οικόπεδο εμβαδού 8.800 τ.μ. στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας στην θέση «Μεσαία Γέφυρα» επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θηβών ενώ απέχει μόλις 20 με 25 λεπτά μακριά από τη μονάδα στη Θήβα, η οποία έχει φθάσει στα όρια της.

    Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, η παραπάνω αγορά ήταν η καλύτερη δυνατή με βάση τον χρόνο που δόθηκε στην εταιρεία για να βρει νέο ακίνητο να στεγάσει τις αποθήκες της, λόγω της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης της υπάρχουσας αποθήκης στην πάροδο της Ιεράς Οδού αρ. 131 (Εμ. Παππά) στο Δήμο Αιγάλεω, για την κατασκευή έργων του Μετρό Αθήνας. «Παρότι δεν είχαμε την πολυτέλεια του χρόνου και έπρεπε να αποφασίσουμε γρήγορα, κάναμε την καλύτερη δυνατή επιλογή», τονίζουν χαρακτηριστικά.

    Η νέα αποθήκη θα αποτελέσει κλειδί στα σχέδια της εταιρείας για περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση της παραγωγικότητάς της, καθώς σκοπεύει να την αξιοποιήσει στο έπακρο για την αποσυμφόρηση των υφιστάμενων δομών στην Θήβα και στη Σούρπη Μαγνησίας.

    Την ίδια στιγμή, ικανοποίηση επικρατεί στη διοίκηση της Μύλοι Λούλη και για την πορεία των αποτελεσμάτων. Όπως αναφέρει στο mononews.gr κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας, παρά τις δυσκολίες που εξακολουθούν να υπάρχουν στην αγορά οι πωλήσεις στο πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους κινούνται ανοδικά (κατά 2% σε όγκο) ενώ παράλληλα συνεχίζεται ο εμπλουτισμός του χαρτοφυλακίου με νέα προϊόντα. Επιπλέον, γίνονται οι απαραίτητες επενδύσεις για την αναβάθμιση των γραμμών παραγωγής και την διασφάλιση της ανταγωνιστικότητάς της.

    Το ίδιο στέλεχος δεν κρύβει τον προβληματισμό του για την εικόνα της εγχώριας αλευροβιομηχανίας, λέγονται πως τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. «Παρότι είναι ένας κλάδος που θεωρητικά αντέχει περισσότερο από άλλους στους κραδασμούς της κρίσης, ήδη τρεις γνωστές μονάδες αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα και έχουν περιορίσει αισθητά την παρουσία τους στην αγορά», υπογραμμίζει με έμφαση.

    Η αύξηση του κόστους των πρώτων υλών σε συνδυασμό με την υψηλή φορολογία και την πίεση που δέχεται η κατανάλωση δημιουργούν ένα ασφυκτικό κλίμα, το οποίο επηρεάζει όλη την αγορά. Αυτό, όπως λέει το στέλεχος της Μύλοι Λούλη έχει ως αποτέλεσμα, μύλοι με οικονομικές δυσχέρειες να πουλάνε στα όρια ή και κάτω του κόστους, δημιουργώντας πρόβλημα στους υπόλοιπους. «Μπορεί κάποιοι να θεωρούν πως όταν κάποιοι έχουν δυσκολίες, αυτό να ευνοεί τους υπόλοιπους, ωστόσο δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Μέχρι να φύγουν οριστικά εκτός, προηγουμένως χαλάνε την αγορά, σκοτώνοντας κυριολεκτικά τις τιμές», επισημαίνει.

    Οι Μύλοι Λούλη είναι η μεγαλύτερη αλευροβιομηχανία στην χώρα, με πάνω από έναν αιώνα λειτουργίας. Διαθέτει δύο υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής στη Σούρπη και στο Κερατσίνι και απασχολεί 250 εργαζόμενους. Το 2017, οι πωλήσεις της ανήλθαν σε 97 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 2,6 εκατ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι αλλάζει στις οικοδομικές άδειες – Η σημαντική μεταρρύθμιση που θα δώσει ώθηση στις επενδύσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επένδυση στο Ελληνικό: Προσωρινοί ανάδοχοι για τις θέσεις των συμβούλων στον διαγωνισμό για το καζίνο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έτοιμος να αλλάξει ριζικά την στρατηγική της Εθνικής Τράπεζας ο Π. Μυλωνάς. Προανήγγειλε νέο στρατηγικό σχέδιο



    ΣΧΟΛΙΑ