• Business

    Μύκονος: Συνέδριο για τη βιωσιμότητα του τουρισμού

    • NewsRoom
    Μύκονος

    Μύκονος


    Η βιωσιμότητα του τουρισμού στις Κυκλάδες και ειδικότερα στη Μύκονο, βρέθηκε στο επίκεντρο συνεδρίου που διοργανώθηκε πρόσφατα στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο από τον Δήμο σε συνεργασία με το Εργαστήριο Βιώσιμου Τουρισμού και Πολιτισμού (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο) και το Εργαστήριο Τοπικής και Νησιωτικής Ανάπτυξης (Πανεπιστήμιο Αιγαίου).

    Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν, ο σχεδιασμός των υποδομών, η περιβαλλοντική πολιτική και η ανθεκτικότητα από την πίεση του εντατικού τουρισμού, τα θέματα χρήσης των παραλιών και η ολιστική προσέγγιση της τουριστικής ανάπτυξης στις Κυκλάδες κ.α.

    Έμφαση δόθηκε σε θεματικές ενότητες όπως: Περιβάλλον /Δημόσιος Χώρος/ Σχεδιασμός Υποδομών, Χωροταξία/Πολεοδομικός Σχεδιασμός/Αρχιτεκτονική στις Κυκλάδες, Πολιτιστική Κληρονομιά και Κυκλαδίτικη Ύπαιθρος, καθώς επίσης και Τουριστική Ανάπτυξη & Πολιτισμικές Αλλαγές στις Κυκλάδες, ενώ προβλήθηκαν και τα ντοκιμαντέρ «Beingan Islander» του Δ. Μπούρα και «Στη σκιά της Σεζόν» της Δ. Κονδυλάτου.

    Ομιλητές ήταν σημαίνοντες ακαδημαϊκοί και ειδικοί σε θέματα χωροταξίας και περιβάλλοντος. Αρχιτέκτονες, Ανθρωπολόγοι και εκπρόσωποι της Κίνησης Πολιτών για Ελεύθερες Παραλίες της Πάρου, του Παρατηρητηρίου Βιώσιμου Τουρισμού Αιγαίου, της Απάνω Μεριάς Σύρου και του project «SaveIos».

    Διαβάστε επίσης:
    Wall Street: Άνοιγμα σε αρνητικό έδαφος – Πώς κινούνται οι δείκτες

    Γερμανία: Στρατιωτική βοήθεια 1,3 δισ. ευρώ στην Ουκρανία

    Motor Oil: Καθαρά κέρδη 716 εκατ. ευρώ στο 9μηνο



    ΣΧΟΛΙΑ