• Οικονομία

    Μύκονος: Δύο νέες μονάδες αφαλάτωσης από την Watera Ελλάς

    • NewsRoom

    Κατά την υπογραφή της σύμβασης για τις δυο νέες μονάδες αφαλάτωσης της Μυκόνου (Πηγή: mykonosvoice.gr)


    Υπογραφές για την σύμβαση των δυο νέων αφαλατώσεων έπεσαν χθες 31 Μάϊου το μεσημέρι στο δημαρχείο Μυκόνου, ανάμεσα στον δήμαρχο Κωνσταντίνο Κουκά, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ Φραντζέσκο Βιγλιάρη και την ανάδοχο εταιρία, Watera Ελλάς του ομίλου Unibios Α.Ε. Συμμετοχών.

    Την σύμβαση υπέγραψαν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Μυκόνου κ. Φραντζέσκος Βιγλιάρης και ο Πρόεδρος της Watera Hellas ΑΒΕΕ, μέλος του ομίλου Unibios, κ. Ορφέας Μαυρίκιος. Η υπογραφή της Σύμβασης έγινε στο Δημαρχείο Μυκόνου παρουσία του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνσταντίνου Κουκά και του Γενικού Διευθυντή ΔΕΥΑ Μυκόνου κ. Κωνσταντίνου Κουνάνη.

    Η σύμβαση υπογράφηκε κατόπιν διεθνούς δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού στον οποίο η Watera Hellas αναδείχθηκε ανάδοχος.

    Οι δύο μονάδες αφαλάτωσης θαλασσινού νερού με την τεχνολογία της αντίστροφης όσμωσης, που έχουν συνολική δυναμικότητα 2.000 κυβικών μέτρων πόσιμου νερού ημερησίως, θα συμβάλλουν καθοριστικά στη κάλυψη των συνεχώς αυξημένων αναγκών υδροδότησης του νησιού ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

    Ο δήμαρχος δήλωσε χαρακτηριστικά:

    «Με χαμόγελα υπογράψαμε σήμερα την σύμβαση για τις 2 νέες αφαλατώσεις του νησιού μας! Μέχρι τώρα χρειάστηκε υπομονή, επιμονή και μεθοδικότητα να ολοκληρωθούν οι μελέτες, οι εγκρίσεις και ο διεθνης διαγωνισμός.

    Οι νέες αφαλατώσεις θα τοποθετηθούν δίπλα στις υφιστάμενες, που εγκαταστήσαμε αρχικά το 2015 στο αλιευτικό καταφύγιο και η συνολική εγκατεστημένη μας δυναμικότητα από αφαλατώσεις θα φθάσει φέτος τα 13.000 κυβικά μέτρα (m3) πόσιμου νερού ημερησίως. Με αυτό τον τρόπο καλύπτεται το σύνολο των αναγκών του νησιού, ιδιαίτερα κατά την τουριστική σεζόν».

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Watera Hellas έχει παρουσία στη Μύκονο από το 2001, οπότε παρέδωσε τις πρώτες τρείς μονάδες αφαλάτωσης συνολικής δυναμικότητας 2.000 κυβικών μέτρων πόσιμου νερού ημερησίως.

    Από τότε, σταδιακά έχει προμηθεύσει και εγκαταστήσει συνολικά επτά ακόμα μονάδες συνολικής δυναμικότητας 8.500 κυβικών μέτρων πόσιμου νερού ημερησίως ενώ το 2014, ανέλαβε τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των μονάδων που είχαν παραδοθεί το 2001 σε μία μονάδα δυναμικότητας 2.500 κυβικών μέτρων ημερησίως.

    Επομένως, μαζί με τις δύο νέες μονάδες η συνολική εγκατεστημένη δυναμικότητα που θα έχει εγκαταστήσει η Watera στο νησί της Μυκόνου θα φτάσει τα 13.000 κυβικά μέτρα πόσιμου νερού ημερησίως.

    Διαβάστε επίσης: 

    Μύκονος – Nammos: Γκρεμίζουν τώρα τα αυθαίρετα (Αποκλειστικές φωτογραφίες-video)

    H MSC παρέλαβε το 22ο κρουαζιερόπλοιο – Πρόκειται για το πιο ενεργειακά αποδοτικό πλοίο

    Πέτρος Τζαννετάκης (Motor Oil): Ξεκίνησε μια ισχυρή χρονιά – Επιπλέον 380 MW ως το 2025

    ──────────────────

    Εκλογές 2023 – Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ