• Ναυτιλία

    H MSC παρέλαβε το 22ο κρουαζιερόπλοιο – Πρόκειται για το πιο ενεργειακά αποδοτικό πλοίο

    Ο Τζιανλουίτζι Απόντε της MSC

    Ο Τζιανλουίτζι Απόντε της MSC


    Το κρουαζιερόπλοιο MSC Euribia, είναι το πιο πράσινο κρουαζιερόπλοιο που παρελήφθη από τον όμιλο MSC Cruises από την Chantiers de l’Atlantique.

    Πρόκειται το 22ο πλοίο που εντάσσεται στον στόλο της εταιρείας που ελέγχεται από τον Τζιανλουίτζι Απόντε. Το MSC Euribia είναι το πιο ενεργειακά αποδοτικό κρουαζιερόπλοιο που κατασκευάστηκε ποτέ.

    Η παράδοσή του κρουαζιερόπλοιου αντιπροσωπεύει, επισημαίνουν στην MSC Cruises, ένα περαιτέρω βήμα προς τα εμπρός στη διαδικασία απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές του ομίλου, και είναι μια συγκεκριμένη επίδειξη του πώς θα είναι το μέλλον του κλάδου της κρουαζιέρας.

    Στην τελετή στη Γαλλία, στο Chantiers de l’Atlantique στο Saint-Nazaire, κοντά στη Νάντη, παρευρέθηκε όχι μόνο ο ίδιος ο Τζιανλουίτζι Απόντε, αλλά και η σύζυγός του Rafaela, με τα παιδιά τους Alexa και Diego, συνοδευόμενη από την ανώτατη διοίκηση της MSC.

    Ο πρόεδρος της εταιρείας Pierfrancesco Vago, δήλωσε:

    «Με την παράδοση του MSC Euribia κάναμε άλλο ένα τεράστιο βήμα προς τον στόχο μας για καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου. Εκτός από τις πολυάριθμες πρωτογενείς περιβαλλοντικές καινοτομίες, το MSC Euribia διαθέτει έναν ενεργειακά αποδοτικό σχεδιασμό που θα μειώσει σημαντικά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά τη διάρκεια της ζωής του. Ενώ, αυτά αποτελούν σημαντικό μέρος της ενεργειακής μετάβασης, δεν πρέπει να ξεχνάμε τον ουσιαστικό ρόλο που θα παίξει σήμερα η ενεργειακή απόδοση στη μείωση της ενεργειακής ζήτησης. Η πιο καθαρή ενέργεια είναι αυτή που δεν χρησιμοποιούμε και το MSC Euribia κατασκευάστηκε με αυτή την αρχή. Γι’ αυτό, με την έναρξη λειτουργίας του, γιορτάζουμε ένα ακόμη βήμα προς τον στόχο μας για την επίτευξη μηδενικών θαλάσσιων δραστηριοτήτων CGH έως το 2050. Είναι σημαντικό για εμάς τα πλοία που κατασκευάζονται σήμερα να είναι έτοιμα να υποδεχθούν τα νέα βιώσιμα καύσιμα που διαφαίνονται στον ορίζοντα. Θέλουμε επίσης να διασφαλίσουμε την ταχεία προσαρμογή στις νέες τεχνολογίες που θα συμβάλουν στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως και τη συνολική μείωση. Το MSC Euribia είναι ένα πλοίο που κατασκευάστηκε με γνώμονα το μέλλον».

    Το πλοίο θα αποπλεύσει από το Saint-Nazaire στη Γαλλία προς το Άμστερνταμ της Ολλανδίας και θα επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου (GHG) για να αποδείξει ότι σήμερα μια απόλυτα βιώσιμη κρουαζιέρα είναι πραγματικότητα.

    Εκτός από την παράδοση του MSC Euribia, πραγματοποιήθηκε επίσης η τελετή για το MSC World America, του τρίτου πλοίου LNG του στόλου της MSC Cruises.

    Το νέο πλοίο, που έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί το 2025, θα διαθέτει πολλές από τις περιβαλλοντικές καινοτομίες που εφαρμόστηκαν στο MSC Euribia, αλλά με την προσθήκη περαιτέρω καινοτομιών.

    Διαβάστε επίσης:

    Toro LPG (Πέτρος Παναγιωτίδης): Αγόρασε πλοίο με 19,87 εκατ. δολάρια

    GR8 Chartering Hellas: Οκτώ Έλληνες brokers ιδρύουν νέα ναυλομεσιτική στην Αθήνα

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ