• Business

    MIG: «Πράσινο φως» στην αναδιάρθρωση των δανείων, ενισχύεται η SingularLogic

    • NewsRoom
    θανασης παπανικολαου

    O Αθανάσιος Παπανικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος Vivartia


    Το «πράσινο φως» για τη νέα συμφωνία αναδιάρθρωσης του δανεισμού της εταιρείας με την Τράπεζα Πειραιώς έδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Marfin Investment Group (MIG), την ώρα που τα αποτελέσματα του Ομίλου της MIG παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση, με αύξηση EBITDA 17% στο 9μηνο.

    Στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Τράπεζα Πειραιώς προβλέπεται η παράταση της προθεσμίας αποπληρωμής του κοινού ομολογιακού δανείου έκδοσης της εταιρείας, ύψους 150 εκατ. ευρώ και σημερινού υπολοίπου 142,5 και του κοινού ομολογιακού δανείου, ύψους 115 εκατ. ευρώ και σημερινού υπολοίπου 86,25 εκατ. ευρώ μέχρι την 30.6.2020.

    Προς το σκοπό της αποπληρωμής των ως άνω κοινών ομολογιακών δανείων όσο και του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου με ημερομηνία λήξης 31.7.2021 η MIG θα προσλάβει ανεξάρτητους οικονομικούς συμβούλους για την εξεύρεση είτε εναλλακτικών τρόπων αναχρηματοδότησης είτε διάθεσης περιουσιακών της στοιχείων.

    Αύξηση 17% στα EBITDA στο 9μηνο

    Αναφορικά με τις εργασίες του Ομίλου της εταιρείας, τα αποτελέσματα εννεαμήνου 2019 ήταν σημαντικά βελτιωμένα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους: οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση κατά 7,2% και ανήλθαν στα 827,70 εκατ. ευρώ, ενώ το EBITDA σημείωσε αύξηση κατά 17% και ανήλθε σε 123,70 εκατ. ευρώ.

    Ενισχύεται η SingularLogic

    Σημειώνεται επίσης ότι Διοικητικό Συμβούλιο της MIG αποφάσισε την ενίσχυση της θυγατρικής της SingularLogic μέσω της χορήγησης ρευστότητας για την κάλυψη έκτακτων χρηματοδοτικών αναγκών που παρουσιάστηκαν λόγω ειδικών συνθηκών, προκειμένου η SingularLogic να φέρει εις πέρας το επιχειρησιακό της σχέδιο.



    ΣΧΟΛΙΑ