• Business

    Microsoft: Θετικά νέα από Βρετανία για τη συμφωνία των 69 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Activision Blizzard

    • NewsRoom
    Microsoft: Αποκτά το Ally.io στην εποχή της απομακρυσμένης εργασίας

    Satya Nadella, CEO Microsoft


    Οι πιθανότητες της Microsoft να κερδίσει την έγκριση των Αρχών Ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου για την εξαγορά της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών Activision Blizzard, ένα deal ύψους 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων,  ενισχύθηκαν αφού οι ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου περιόρισαν το εύρος της έρευνας τους για να επικεντρωθούν αποκλειστικά στο cloud gaming.

    Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας δήλωσε ότι άλλαξε γνώμη αφού στάθμισε ένα «σημαντικό αριθμό» νέων στοιχείων σύμφωνα με τα οποία η Microsoft είναι απίθανο να επωφεληθεί από έναν υποθετικό περιορισμό της δυνατότητας πρόσβασης σε αντίπαλες κονσόλες όπως το PlayStation της Sony, στο δημοφιλές franchise «Call of Duty».

    Η αρχική άποψη της Αρχής ήταν ότι η συγχώνευση θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές, λιγότερες επιλογές και λιγότερη καινοτομία για τους παίκτες του Ηνωμένου Βασιλείου. Πρότεινε δε μια σειρά από διορθωτικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της εκποίησης του Call of Duty της Activision ή του αποκλεισμού της συμφωνίας. Η Αρχή είχε πει πως θα εξετάσει και άλλα διορθωτικά μέτρα που θα διασφάλιζαν την πρόσβαση των αντιπάλων στο blockbuster shooter παιχνίδι.

    Ο περιορισμός της έρευνας στη Βρετανία έρχεται μετά από ένα παρόμοιο βήμα από τις σχετικές αρχές σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου το μπλοκ λέγεται ότι εστιάζει μόνο στις υπηρεσίες παιχνιδιών στο cloud.

    Η πίεση στη Microsoft έχει αυξηθεί καθώς μάχεται σε πολλαπλά μέτωπα τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη για να πείσει τις ρυθμιστικές Αρχές να  εγκρίνουν τη συμφωνία, τη μεγαλύτερη που έχει κάνει ποτέ η εταιρείας και μία από τις 30 μεγαλύτερες εξαγορές όλων των εποχών.

    Η Activision κινείται με άνοδο 5,85% ενώ η μετοχή της Microsoft με ήπια άνοδο 0,37%.

    «Εκτιμούμε την αυστηρή και ενδελεχή αξιολόγηση των αποδεικτικών στοιχείων από την CMA και χαιρετίζουμε τα ενημερωμένα προσωρινά ευρήματά της», δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft. «Αυτή η συμφωνία θα προσφέρει σε περισσότερους παίκτες περισσότερες επιλογές για το πώς παίζουν το Call of Duty και τα αγαπημένα τους παιχνίδια. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη CMA για να επιλύσουμε τυχόν εκκρεμείς ανησυχίες», πρόσθεσε.

    Εκπρόσωπος της Sony, η οποία έχει αντιταχθεί ρητά στη συμφωνία, δεν απάντησε σε αίτημα του Bloomberg για σχόλιο.

    «Η εκστρατεία της Sony για την προστασία της κυριαρχίας της εμποδίζοντας τη συγχώνευσή μας δεν μπορεί να ξεπεράσει τα γεγονότα και η Microsoft έχει ήδη παρουσιάσει αποτελεσματικά και εφαρμόσιμα διορθωτικά μέτρα για να αντιμετωπίσει καθεμία από τις υπόλοιπες ανησυχίες της CMA», δήλωσε εκπρόσωπος της Activision. «Γνωρίζουμε ότι αυτή η συμφωνία θα ωφελήσει τον ανταγωνισμό, την καινοτομία και τους καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο».

    Διαβάστε επίσης

    Μπλε Κέδρος: Πράσινο φως από τo ΔΣ για εξαγορά ακινήτου έναντι €4,1 εκατ.

    Premier League: Σε ανεξάρτητη επιτροπή για οικονομικές παραβάσεις παραπέμπεται η Έβερτον



    ΣΧΟΛΙΑ