• Business

    Microsoft: Προς απόλυση 700 υπάλληλοι στο LinkedIn

    • NewsRoom

    Satya Nadella, CEO Microsoft


    Η Microsoft ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ετοιμάζει να προχωρήσει σε απολύσεις σχεδόν 700 υπαλλήλων από τη θυγατρική της LinkedIn, με τους περισσότερους να προέρχονται από τον τομέα των μηχανικών, σύμφωνα με σημείωμα που έχει στην κατοχή του το CNBC.

    Παράλληλα, σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση της κατάστασης, απολύσεις υπήρξαν και στα τμήματα Οικονομικών και Ανθρωπίνου Δυναμικού.

    Οι μειώσεις προσωπικού έρχονται, καθώς η πλατφόρμα έχει σημειώσει μια αργή αύξηση εσόδων για 8 συνεχόμενα τρίμηνα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Microsoft που δημοσιεύθηκαν τον περασμένο Ιούλιο, το LinkedIn αναπτύχθηκε μόλις 5% στο δεύτερο τρίμηνο.

    Όπως αναφέρουν στο σημείωμα στελέχη της εταιρείας:

    «Προσαρμόζουμε τις οργανωτικές μας δομές, για να βελτιώσουμε την ευελιξία και την υπευθυνότητα».

    Η Microsoft είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο ότι προχωρά σε απολύσεις 10.000 υπαλλήλων, ενώ την ίδια πρακτική συνέχισε και τον Ιούλιο για να αντιμετωπίσει την υποχώρηση της αύξησης των εσόδων, μειώνοντας το κόστος.

    «Δεσμευόμαστε να παρέχουμε πλήρη υποστήριξη σε όλους τους εργαζομένους που επηρεάζονται κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης και να διασφαλίσουμε ότι αντιμετωπίζονται με φροντίδα και σεβασμό», αναφέρει το σημείωμα της εταιρείας.

    Διαβάστε επίσης:

    Intralot: Πώς μοίρασε τα δικαιώματα στην ΑΜΚ ο Σωκράτης Κόκκαλης

    Ίδρυμα Ευγενίδου: Δέκα βιβλία για τους σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού

    CPLP Shipping: Τέταρτη περίοδος εκτοκισμού ομολογιακού



    ΣΧΟΛΙΑ