• Business

    Microsoft: Κλείνει οριστικά τα καταστήματα λιανικής

    Microsoft


    Οριστικά «λουκέτο» βάζει στα καταστήματα λιανικής της η Microsoft και επικεντρώνει το ενδιαφέρον και την επιχειρηματική της δραστηριότητα στο ηλεκτρονικό της κατάστημα, Microsoft.com, όπου μεταξύ άλλων οι πελάτες της θα μπορούν να κάνουν αγορές και να ζητήσουν υποστήριξη.

    Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η εταιρεία κολοσσός, οι εργαζόμενοι των καταστημάτων που θα κλείσουν, θα συνεισφέρουν στο ηλεκτρονικό κατάστημα, χωρίς όμως να γίνονται περαιτέρω διευκρινήσεις για το αν θα υπάρξουν απολύσεις.

    Η απόφαση της Microsoft έρχεται σε συνέχεια της απόφασης να κλείσει προσωρινά τα καταστήματα τον Μάρτιο λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

    Η εταιρεία ανέφερε ότι το κλείσιμο των φυσικών καταστημάτων θα «οδηγήσει σε επιβάρυνση προ φόρων περίπου 450 εκατ. δολ. ή 0,05 δολ. ανά μετοχή», κάτι που θα φανεί στα αποτελέσματα του τρέχοντος τριμήνου που λήγει στις 30 Ιουνίου. «Η επιβάρυνση προ φόρων θα περιλαμβάνει κυρίως διαγραφές και απομειώσεις περιουσιακών στοιχείων», ανακοίνωσε η Microsoft.

    «Η Microsoft θα συνεχίσει να επενδύει στο Microsoft.com και σε καταστήματα Xbox και Windows, προσεγγίζοντας περισσότερα από 1,2 δισ. άτομα μηνιαίως σε 190 αγορές».



    ΣΧΟΛΙΑ