• Business

    Microsoft: Υψηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη, παρά τα μικρότερα έσοδα από το Cloud

    Σάτια Ναντέλα, CEO Microsoft

    Σάτια Ναντέλα, CEO Microsoft


    Χαμηλότερα έσοδα από το Cloud από αυτά που ανέμεναν οι αναλυτές ανακοίνωσε η Microsoft το βράδυ της τρίτης, για το πρώτο τρίμηνο της χρήσης της (Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2022).

    Η Microsoft ανακοίνωσε κέρδη 2,35 δολάρια ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων για κέρδη 2,30 δολάρια ανά μετοχή. Τα έσοδά της διαμορφώθηκαν στα  50,12 δισ. δολάρια, έναντι  εκτιμήσεων για 49,61 δισ. δολάρια.

    Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν 11% σε ετήσια βάση το τρίμηνο. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα στα 17,56 δισ. δολάρια, μειωμένα κατά 14%.

    Το προηγούμενο τρίμηνο η Microsoft κατέγραψε φορολογικό όφελος 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το μικτό περιθώριο κέρδους της εταιρείας, στο 69,2%, ελαφρά κάτω από την εκτίμηση των αναλυτών για  69,8%.

    Ο επιχειρηματικός τομέας Intelligent Cloud της Microsoft, ο οποίος περιλαμβάνει το δημόσιο cloud Azure, καθώς και τις υπηρεσίες Windows Server, SQL Server, Nuance και Enterprise Services, απέφερε 20,33 δισεκατομμύρια δολάρια σε τριμηνιαία έσοδα, αυξημένα κατά 20% και ελαφρώς λιγότερο από την εκτίμηση για 20,36 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τους αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του StreetAccount.

    Τα έσοδα της Azure αυξήθηκαν κατά 35% το τρίμηνο, είπε η Microsoft, σε σύγκριση με αύξηση 40% το προηγούμενο τρίμηνο . Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του CNBC ανέμεναν ανάπτυξη 36,4%, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του StreetAccount αναζητούσαν ανάπτυξη 36,9% Azure.

    Το τμήμα Παραγωγικότητας και Επιχειρηματικές Διαδικασίες που περιέχει συνδρομές λογισμικού παραγωγικότητας Microsoft 36, το LinkedIn και το Dynamics, σημείωσαν έσοδα 16,47 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 9% και πάνω από τη συναίνεση του StreetAccount για 16,13 δισ. δολάρια.

    Τα έσοδα από το τμήμα More Personal Computing ανήλθαν σε 13,33 δισεκατομμύρια δολάρια, ελαφρώς και υψηλότερα από τη εκτίμηση του StreetAccount για έσοδα 13,12 δισ. εκατομμυρίων δολαρίων. Το τμήμα περιλαμβάνει Windows, καθώς και Xbox, Surface και διαφημίσεις από τη μηχανή αναζήτησης Bing.

    Τα έσοδα από τις πωλήσεις αδειών χρήσης Windows σε κατασκευαστές συσκευών μειώθηκαν κατά 15% σε ετήσια βάση, χειρότερα από τις προοπτικές που έδωσε η Amy Hood, η διευθύντρια οικονομικών της Microsoft, τον Ιούλιο για μια πτώση στα υψηλά μονοψήφια νούμερα.

    Διαβάστε επίσης:

    Alphabet: Πτώση στα έσοδα από διαφημίσεις, έχασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη στο τρίτο τρίμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ