• Business

    Alphabet: Πτώση στα έσοδα από διαφημίσεις, έχασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη στο τρίτο τρίμηνο

    • NewsRoom
    Ο CEO της Alphabet, Σουντάρ Πιτσάι

    Ο CEO της Alphabet, Σουντάρ Πιτσάι


    Πτωτικά κινείται η μετοχή της Alphabet, μητρικής της Google, μετά το τέλος της συνεδρίασης της Wall Street την Τρίτη, καθώς η εταιρεία δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο.

    Ειδικότερα, η Alphabet ανακοίνωσε κέρδη 1,06 δολάρια ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων για κέρδη 1,25 δολάρια ανά μετοχή.

    Τα έσοδα της διαμορφώθηκαν στα 69,09 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι εκτιμήσεων για έσοδα 70,58 δισ. δολαρίων.

    Τα έσοδα από διαφημίσεις του YouTube διαμορφώθηκαν στα 7,07 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι εκτιμήσεων για  7,42 δισ. δολάρια. Τα έσοδα του Google Cloud διαμορφώθηκαν στα  6,9 δισ.  δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 6,69 δισ. δολάρια.

    Η αύξηση των εσόδων επιβραδύνθηκε στο 6% από 41% ένα χρόνο νωρίτερα, καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει συνεχιζόμενη πτώση στις δαπάνες για διαφημίσεις στο διαδίκτυο. Εκτός από μια περίοδο στις αρχές της πανδημίας, είναι η πιο αδύναμη περίοδος ανάπτυξης από το 2013.

    Τα έσοδα από διαφημίσεις YouTube μειώθηκαν περίπου 2% από 7,21 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο σε 7,07 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση περίπου 3%.

    Η Alphabet ανέφερε συνολικά διαφημιστικά έσοδα 54,48 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια του τριμήνου, ελαφρώς αυξημένα σε σχέση με το προηγούμενο έτος.



    ΣΧΟΛΙΑ