• Business

    Microsoft: Αύξηση τζίρου 14% στο τρίμηνο -1 τρισ. κεφαλαιοποίηση

    • NewsRoom

    Ο Bill Gates


    Σήμερα η Microsoft ανακοίνωσε ότι το τέταρτο τρίμηνο χρήσης, που έληξε τον Μάρτιο, τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 14% στα 30,6 δισ. δολάρια, κυρίως χάρη στη δυναμική του cloud, αλλά και μία απροσδόκητη τόνωση στη ζήτηση του λογισμικού της. Τα καθαρά κέρδη έκαναν άλμα 19% στα 8,8 δισ. δολάρια.

    Στον απόηχο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων η μετοχή της έκανε άλμα 4% υπερβαίνοντας τα 130 δολάρια, οδηγώντας τον Nasdaq σε νέο ιστορικό ρεκόρ και την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στο 1 τρισ. δολλάρια.

    Ο στόχος του 1 τρισ. στην κεφαλαιοποίηση  είναι πραγματικότητα και η εταιρεία που ίδρυσε ο Μπιλ Γκέιτς  είναι η τρίτη εταιρεία, που φτάνει στο ορόσημο αυτό, ύστερα από ακόμη δύο κολοσσούς της Σίλικον Βάλεϊ, την Apple και την Amazon.

    H μετοχή της Microsoft έχει καταγράψει άνοδο σχεδόν 35% τον τελευταίο χρόνο, με τους επενδυτές να επικροτούν την επέκταση των δραστηριοτήτων της στο cloud computing.

    Οι Apple καi Αmazon είχαν φτάσει σε κεφαλαιοποίηση άνω του 1 τρισ. τον περασμένο Αύγουστο και Σεπτέμβριο αντίστοιχα. Ωστόσο και οι δύο είδαν στη συνέχεια την χρηματιστηριακή αξία τους να υποχωρεί, εν μέσω αναταραχής στις αγορές.



    ΣΧΟΛΙΑ