• Business

    Μιχάλης Τσαμάζ: Συνεχίζονται κανονικά οι επενδύσεις του ομίλου, αναγκαίος ο ψηφιακός μετασχηματισμός για να ξεπεράσουμε την κρίση υγείας

    ΟΤΕ: Στις 19/7 η ακύρωση και διαγραφή 3,47 εκατ. μετοχών

    Μιχάλης Τσαμάζ, επικεφαλής ΟΤΕ


    Κανονικά θα συνεχιστεί το επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΤΕ, ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ ετησίως, επεσήμανε πριν λίγη ώρα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, σε δηλώσεις του στο πλαίσιο συζήτησης για τις εξελίξεις λόγω του κορονοϊού που οργάνωσε η Grant Thornton, επισημαίνοντας ότι «είναι στο χέρι όλων μας να μην μείνουμε στα προβλήματα, αλλά να εστιάσουμε στο πως θα πάμε μπροστά», καθώς και ότι «αυτός που επιβιώνει δεν είναι κατά ανάγκη ο δυνατότερος, αλλά αυτός που προσαρμόζεται».

    Όπως είπε ο κ. Τσαμάζ, η συμβολή των τηλεπικοινωνιών ήταν καθοριστική για να συνεχίσουμε τη ζωή μας στην εποχή του κορονοϊού. Στο μεταξύ, μάθαμε ότι «η χώρα διαθέτει τηλεπικοινωνιακές υποδομές υψηλού επιπέδου και ο κόσμος τις χρησιμοποίησε χωρίς προβλήματα. Τα δίκτυα του ομίλου ΟΤΕ ανταποκρίθηκαν στην τεράστια αύξηση της κίνησης. Για να έχουμε το αποτέλεσμα αυτό είχαμε επενδύσει 5 δισ. και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε. Ακόμη, έγινε ξεκάθαρη η ανάγκη για ψηφιακό μετασχηματισμό. Η κρίση υγείας επέδρασε ως ψηφιακός επιταχυντής. Βεβαίως η προετοιμασία του ψηφιακού μετασχηματισμού είχε ξεκινήσει αρκετούς μήνες πριν. Έχουν γίνει πολλά πράγματα όπως η ευρεία εφαρμογή της τηλεργασίας. Όσα έγιναν θα μείνουν και θα βελτιωθούν στη ζωή μας».

    Σχετικά με την τηλεργασία σημείωσε ότι δούλεψε χωρίς πρόβλημα, ενώ άλλαξε ο τρόπος σκέψης ως προς αυτήν. Συμπλήρωσε πως και ο ΟΤΕ σχεδιάζει την επόμενη μέρα για τον τρόπο που εργάζεται, ενώ πιστεύει ότι τα ποσοστά της τηλεργασίας θα είναι μεγαλύτερα από ότι αν δεν υπήρχε η κρίση υγείας. Πρόσθεσε πως θα πρέπει να υπάρξει από την Πολιτεία και το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο.

    Σύμφωνα με τον κ. Τσαμάζ, για να μετριάσουμε τις επιπτώσεις από τη κρίση υγείας «είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζεται η τεχνολογία. Μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις πρέπει να υιοθετήσουν ψηφιακές εφαρμογές, οι πελάτες είναι έτοιμοι για αυτό, η τεχνολογία θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να γίνουν εξωστρεφείς. Η αξιοποίηση τη τεχνολογίας είναι σημαντική, μόνον με αυτήν θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε».

    Απαντώντας σε ερώτηση αν ο ψηφιακός μετασχηματισμός θα καταργήσει θέσεις εργασίας, ο κ. Τσαμάζ σημείωσε ότι η ψηφιακή εξέλιξη μπορεί να περιορίζει κάποιες θέσεις αλλά δημιουργεί νέες. Αυτό έχει γίνει σε κάθε βιομηχανική επανάσταση που προηγήθηκε. Πρόσθεσε ότι η ενίσχυση της ψηφιοποίησης συμβάλλει στην βελτίωση της οικονομίας. Αυτή δημιουργεί και νέες θέσεις εργασίας.

    Αναφορικά με τις επιπτώσεις του κορονοϊού στις τηλεπικοινωνίες σημείωσε ότι ήταν λιγότερες σε σχέση με άλλους κλάδους. Ωστόσο και ο κλάδος αυτός θα επηρεαστεί. Όπως είπε «οι δύο πρώτοι μήνες τους έτους ήταν θετικοί, υπήρχε η αίσθηση της αλλαγής της ψυχολογίας και γιαυτό το πρώτο τρίμηνο δεν θα επηρεαστεί σημαντικά. Ο κορονοϊός άλλαξε τα πράγματα και τα επόμενα τρίμηνα η εικόνα θα αλλάξει. Όπως αναφέρουν και οι διεθνείς αναλυτές, οι τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα θα υποστούν τη μεγαλύτερη επίπτωση γιατί ένα μέρος των εσόδων τους προέρχεται από την περιαγωγή η οποία έχει άμεση σχέση με τον τουρισμό».



    ΣΧΟΛΙΑ