• Business

    Μιχάλης Τσαμάζ: Σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης του ΟΤΕ από τις πωλήσεις γρήγορου internet

    ΟΤΕ: Στις 19/7 η ακύρωση και διαγραφή 3,47 εκατ. μετοχών

    Μιχάλης Τσαμάζ, επικεφαλής ΟΤΕ


    Η ολοένα και μεγαλύτερη ανάγκη των συνδρομητών για τη χρήση του διαδικτύου, είτε μέσω των σταθερών δικτύων είτε των κινητών, δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία στην διοίκηση του ομίλου ΟΤΕ για την περαιτέρω ανάπτυξή του.

    Όπως σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μιχάλης Τσαμάζ, με αφορμή τα αποτελέσματα τριμήνου τα έσοδα από υπηρεσίες λιανικής στην Ελλάδα σημείωσαν αύξηση, κυρίως χάρη στην ενίσχυση των πωλήσεων γρήγορου internet μέσω οπτικών ινών. Βάσει των σχετικών στοιχείων στο τέλος Μαρτίου 405.321 συνδρομητές ή το 22,5% της συνδρομητικής βάσης ευρυζωνικών υπηρεσιών λιανικής, είχαν επιλέξει υπηρεσίες FTTC (οπτική ίνα έως τις υπαίθριες καμπίνες) έναντι 20,1% στο τέλος του 2017, ενώ η αύξηση σε σχέση με ένα χρόνο πριν ήταν 60,6%. Σε αυτό βοηθά η αυξανόμενη πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου FTTC καθώς στις 31 Μαρτίου 2018, οι ενεργές καμπίνες VDSL/Vectoring ανήλθαν σε 12,2 χιλιάδες, αυξημένες κατά 700 στο τρίμηνο.

    Η διοίκηση του ΟΤΕ όπως σημείωσε κατά την ενημέρωση των αναλυτών, έπειτα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, εκτιμά ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης των ευρυζωνικών συνδέσεων μεταξύ άλλων και γιατί ένα μέρος της πελατειακής βάσης (περίπου 840.000 συνδέσεις) έχουν ως υπηρεσία μόνον σταθερή τηλεφωνία.

    Την ίδια στιγμή διπλασιασμός σημειώθηκε, σε σχέση με ένα χρόνο πριν, στη χρήση δεδομένων στο δίκτυο κινητής της Cosmote και σε αυτό αποδίδεται η κατά 2,4% αύξηση στα έσοδα από υπηρεσίες κινητής. Σημειώνεται σχετικά ότι στα αποτελέσματα εμφανίζεται μικρή πτώση στα έσοδα κινητής τηλεφωνίας η οποία όμως αποδίδεται εξολοκλήρου στην υιοθέτηση των ΔΠΧΑ 15.

    Με ρυθμό βραδύτερο από ότι τα προηγούμενα χρόνια κινείται η Cosmote TV η οποία σε ετήσια βάση σημείωσε αύξηση συνδρομητών 4,5% (τέλος Μαρτίου 527.716) με το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους να έχει προσθέσει 3.000 νέους πελάτες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μιχάλης Τσαμάζ (ΟΤΕ): Με ισχυρές επιδόσεις ξεκίνησε το 2018 – Οι προοπτικές για το σύνολο του έτους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσαμάζ (ΟΤΕ): Επενδύσεις 2 δισ. σε τηλεπικοινωνιακά δίκτυα νέας γενιάς-Σε 1 εκατ. σπίτια το FTTH ως το 2022

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μιχάλης Τσαμάζ: Η πορεία του «παθιασμένου ηγέτη» του ΟΤΕ που έβαλε για στόχο την κορυφή



    ΣΧΟΛΙΑ