• Business

    Μιχάλης Μποδούρογλου: H Paragon παραμένει στο Nasdaq

    Μιχάλης Μποδούρογλου. Ετών 65. Εφοπλιστής


    Οι μετοχές της εταιρίας Paragon Shipping του Έλληνα εφοπλιστή Μιχάλη Μποδούρογλου παραμένουν στο χρηματιστήριο του Nasdaq καθώς η τιμή τους διαμορφώνεται και πάλι πάνω από τη minimum επιτρεπόμενη τιμή του 1 δολαρίου.

    Συγκεκριμένα, η εταιρία προχώρησε στη διαδικασία του reverse split, μειώνοντας τον αριθμό των μετοχών της με παράλληλη αύξηση της τιμής τους, προκειμένου να συνεχίσει να πληροί τα κριτήρια διαπραγμάτευσης του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

    Έτσι, η τιμή του τίτλου παραμένει πάνω από το 1 δολάριο για τουλάχιστον 10 συνεδριάσεις, από την 1η Μαρτίου μέχρι τις 14 Μαρτίου 2016. Την Τρίτη 15 Μαρτίου η μετοχή της Paragon έκλεισε στα 1,82 δολάρια σημειώνοντας άνοδο 1,62%.

    Η ναυτιλιακή δίνει αγώνα επιβίωσης στην αγορά του ξηρού χύδην φορτίου που βιώνει κρίση και έχει προκαλέσει τεράστιες δυσκολίες στις ναυτιλιακές με στόλους bulk carriers.

    Προς πώληση έξι πλοία της Paragon

    Πριν λίγες ημέρες η Paragon ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να πουλήσει έξι πλοία προκειμένου να διευθετήσει τα χρέη της. Πρόκεται για δύο panamax χωρητικότητας 74.000 dwt, τα Coral Seas και Golden Seas που κατασκευάστηκαν το 2006 και τέσσερα handysize, τα Prosperous Seas (2012), Proud Seas (2014), Precious Seas (2012) και Priceless Seas (2013).

    Τα πλοία είχαν υποθηκευτεί ως προϋπόθεση της συμφωνίας αναχρηματοδότησης 160 εκατ. δολαρίων που σύναψε η εταιρία με τις τράπεζες. Το Σεπτέμβριο του 2015 το συνολικό χρέος της Paragon που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα ανέρχονταν στα 206 εκατ. δολάρια.

    Παράλληλα, η ναυτιλιακή ανακοίνωσε ότι συζητά με τα ναυπηγεία Jiangsu Yangzijiang για την αναβολή της παράδοσης τριών νέων πλοίων που έχει παραγγείλει προς το τέλος του 2016, λόγω των συνθηκών και χωρίς να υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση. Σημειώνεται ότι το υπόλοιπο της οφειλής για τα νέα πλοία είναι υψηλότεροι από τη σημερινή αξία τους στην αγορά.

    Η Paragon ακύρωσε την παραλαβή ενός νεότευκτου πλοίου από το ναυπηγείο Yangzhou Dayang που ήταν προγραμματισμένο να παραδοθεί στο τελευταίο τρίμηνο του 2015 και βρίσκεται στη διαιτησία με την Dayang για την ακύρωση ενός ακόμξη καινούργιου ultramax που επρόκειτο να παραδοθεί το Δεκέμβριο του 2015.

    Ο Μιχάλης Μποδούρογλου είναι ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Paragon Shipping από την ημέρα ίδρυσης της τον Ιούνιο του 2006 καθώς και ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Box Ships από τη σύσταση της, το Μάιο του 2010.  



    ΣΧΟΛΙΑ