• Business

    Μιχάλης Μποδούρογλου: Αδιαφορούν οι επενδυτές για το πρόγραμμα ανταλλαγής γραμματίων με μετοχές

    Ο εφοπλιστής Μιχάλης Μποδούρογλου

    Ο εφοπλιστής Μιχάλης Μποδούρογλου


    Απογοητευτική είναι η μέχρι στιγμής ανταπόκριση των επενδυτών στην πρόσκληση της ναυτιλιακής εταιρείας Paragon Shipping (συμφερόντων του εφοπλιστή Μιχάλη Μποδούρογλου) για ανταλλαγή γραμματίων με μετοχές, με αποτέλεσμα η εταιρεία να παρατείνει την ισχύ της πρόσκλησης έως τις 31 Οκτωβρίου.

    Όπως γράφαμε στο mononews.gr στις αρχές Σεπτεμβρίου, η Paragon ενεργοποίησε το πρόγραμμα ανταλλαγής του 8,375% των γραμματίων, τα οποία λήγουν το έτος 2021, με κοινές μετοχές. Σύμφωνα με όσα προέβλεπε η διαδικασία, κάθε κάτοχος γραμματίου λάμβανε 6 κοινές μετοχές της Paragon (συν δύο ακόμα αν συμμετείχε μέχρι τις 6 Οκτωβρίου), εφόσον δεχτεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, στο οποίο έχουν συνυπολογιστεί οι δεδουλευμένοι τόκοι και οι τόκοι που δεν είχαν πληρωθεί.

    Όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελαν στη διοίκηση της εταιρείας, καθώς, όπως ανακοινώθηκε, μόλις 89.300 γραμμάτια ανταλλάχθηκαν με μετοχές, ποσοστό που αντιστοιχεί μόνο στο 11,3% των συνολικών γραμματίων.

    Τώρα, λοιπόν, η Paragon όχι μόνο δίνει περισσότερο χρόνο στους επενδυτές για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, αλλά τους δίνει και ένα επιπλέον κίνητρο: αυξάνει τις προσφερόμενες κοινές μετοχές ανά γραμμάτιο στις δέκα, ελπίζοντας με αυτόν τον τρόπο να πείσει περισσότερους κατόχους γραμματίων να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, με στόχο να διευθετήσει μέρος των υπέρογκων χρεών της.

    Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα τον Μάρτιο, η εταιρεία είχε κάνει την πρώτη της απόπειρα για ανταλλαγή χρέους με μετοχές, όμως τότε μόνο το ένα πέμπτο των μετόχων είχε εκδηλώσει το ανάλογο ενδιαφέρον. Για την ακρίβεια, μόλις το 18,8% του συνόλου του χρέους που εκκρεμεί είχε ανταλλαγεί για 4 μετοχές/γραμμάτιο.

    Σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάρτιο, η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία, κατόπιν συμφωνίας με τις τράπεζες, είχε προχωρήσει στην πώληση του στόλου της, που αποτελούνταν από έξι πλοία μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου, ως προϋπόθεση για την πλήρη και οριστική διευθέτηση των υπέρογκων χρεών της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/alafouzos-o-megalos-evnoimenos-apo-deal-ton-th-angelopoulo-dite-giati/83148

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/j-fredriksen-afti-tin-kinisi-frontline-exikonomise-300-ekat-dol/83008

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036



    ΣΧΟΛΙΑ