• Business

    METRO: Στα 1,36€ δισ. οι πωλήσεις το 2021

    • NewsRoom
    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της METRO AEBE Αριστοτέλης Παντελιάδης

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της METRO AEBE Αριστοτέλης Παντελιάδης


    Αύξηση καθαρών πωλήσεων κατά 2,26% εμφάνισε η METRO AEBE το 2021 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

    Oι καθαρές πωλήσεις ανήλθαν σε 1.36 δισ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων και τόκων (EBITDA), ανήλθαν σε 57 εκατ. €, έναντι 58.7 εκατ. € το 2020 (μείωση 2,90%) λόγω του αντίκτυπου της αύξησης των τιμών της ενέργειας από τον Ιούλιο του 2021 και μετά.

    Τα My market διατήρησαν σταθερό το μερίδιο τους στην αγορά, με το μέσο καλάθι να εμφανίζει αύξηση 4%. Η άρση των μέτρων εναντίον της πανδημίας, το άνοιγμα της εστίασης και η καλή τουριστική περίοδος του 2021, οδήγησαν σε σημαντική ενίσχυση των μεγεθών των METRO Cash & Carry.

    Το 2021 έφερε νέα δεδομένα και σημαντικές προκλήσεις στην αγορά. Σε αυτό το κλίμα, η METRO AEBE, κατάφερε να πετύχει σημαντικά οικονομικά αποτελέσματα και να αποτιμά θετικά άλλη μία χρονιά, για το λιανεμπόριο και το χονδρεμπόριο τροφίμων.

    Η METRO, με γρήγορα αντανακλαστικά στις αλλαγές που υφίσταται ο κλάδος, προσαρμόστηκε άμεσα, έθεσε νέες προδιαγραφές και ανταποκρίθηκε αποτελεσματικά στις νέες προκλήσεις. Εφαρμόζει πιστά και σε βάθος χρόνου, ένα μακροπρόθεσμο πλάνο ενεργειακής εξοικονόμησης, προχωρά σε σημαντικές επενδύσεις με σαφή προσανατολισμό την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού και στοχεύει στη σταθερή ανάπτυξη του δικτύου, τόσο στα φυσικά σημεία όσο και στα διαδικτυακά κανάλια πωλήσεων, ενώ η ουσιαστική ανάπτυξη των 11.500 ανθρώπων της παραμένει προτεραιότητα!

    Διαβάστε επίσης:

    Χατζηπατέρας: Τα ναύλα ψαλίδισαν τα κέρδη τριμήνου της Dorian LPG

    Apple: Γιατί θα διατηρήσει σταθερή την παραγωγή του iPhone το 2022



    ΣΧΟΛΙΑ