• Business

    Μέτκα και Alpha έκλεψαν την παράσταση. Ο μεγάλος χαμένος ο Θ. Βασιλάκης της Aegean


    Στα μη τραπεζικά blue chips εστίασαν και σήμερα οι επενδυτές, σε μία συνεδρίαση με αρκετές διακυμάνσεις, εναλλαγές προσήμου και συρρίκνωση του ημερήσιου τζίρου. Σύμφωνα με τους αναλυτές η μετατόπιση του ενδιαφέροντος σε άλλες μετοχές που δεν είχαν ακολουθήσει το πρόσφατο τραπεζικό ράλι θεωρείται λογική, ενώ κινητικότητα σημειώθηκε και σε μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. ΔΕΗ και Μέτκα έκλεψαν την παράσταση ενώ εντυπωσιακό ήταν το γύρισμα της Alpha Bank.

    Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,56% στις 641,80 μονάδες, ενώ σημείωσε αρκετές διακυμάνσεις καταγράφοντας χαμηλότερη τιμή στις 637,23 μονάδες και υψηλότερη στις 648,21 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 83,98 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης Large Cap έκλεισε με απώλειες 0,09%, στις 180,74 μονάδες, ενώ κέρδη 2,61% σημείωσε ο Mid Cap κλείνοντας στις 764,60 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με οριακή υποχώρησε 0,02% στις 57,41 μονάδες.

    Σύμφωνα με τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα του mononews.gr, που παρουσιάζει καθημερινά πως διαμορφώνεται η περιουσία των μετόχων των εταιριών που είναι είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος της FF Group βρέθηκε και σήμερα στους κερδισμένους, μαζί με τον Απόστολο Βακάκη της Jumbo, η μετοχή του οποίου ανέκαμψε. Αντίθετα, στους χαμένους βρέθηκε για μία ακόμη συνεδρίαση ο μετοχος των τραπεζών John Paulson και ο Θ. Βασιλάκης της Aegean.

    Το ενδιαφέρον των αγοραστών παρέμεινεστα μη τραπεζικά blue chips. Ξεχώρησαν η ΔΕΗ με κέρδη 5,71% και η Μέτκα με άνοδο 5,83%. Ακολούθησαν η FF Group με άνοδο 3,14% και η Jumbo με άνοδο 3,01%. Με άνοδο 2,86% τερμάτισε η Μυτιληναίος, η ΕΥΔΑΠ ενισχύθηκε κατά 2,77%. Αυξημένο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για την μετοχή των ΕΛΠΕ που κατέγραψε κέρδη 2,68%, μετά την είδηση ότι επίκειται η υπογραφή συμφωνίας με τη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγό της Ρωσίας, τη Rosneft, κατά την αυριανή επίσκεψη του V. Putin στην Αθήνα.

    Οι πιέσεις στις τράπεζες συνεχίστηκαν, με εξαίρεση την Alpha Bank που κάλυψε τις απώλειες κατά 1,62% και έκλεισε με κέρδη 2,02%. Η Πειραιώς υποχώρησε κατά 4,14%, η Εθνική υποχώρησε κατά 0,66% καλύπτοντας μέρος από τις αρχικές της απώλειες και η Eurobank παρέμεινε αμετάβλητη, αν και ενδοσυνεδριακά κατέγραψε πτώση άνω του 5%.

    Η μετοχή του ΟΤΕ υποχωρησε κατά 2,43% ενώ πτώση άνω του 1% κατέγραψαν οι ΕΕΕ, ΕΧΑΕ και Aegean.

    Aπό τις μετοχές του Mid Cap ξεχώρησε η Ιντρακάτ που σημείωσε άνοδο 8,57% ενώ με κέρδη άνω του 6% έκλεισε η MIG.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/o-putin-ferni-stis-valitses-tou-megali-simfonia-rosneft-elpe/48563

     



    ΣΧΟΛΙΑ