• Business

    Meta: Τέλος η τηλεργασία – Στα γραφεία οι εργαζόμενοι 3 μέρες την εβδομάδα

    Μαρκ Ζούκερμπεργκ, CEO της Meta

    Μαρκ Ζούκερμπεργκ, CEO της Meta


    Οι εργαζόμενοι της Meta θα πρέπει να βρίσκονται στα γραφεία της εταιρείας τρεις ημέρες την εβδομάδα από τον Σεπτέμβριο, όπως τους ενημέρωσαν από τη μητρική του Facebook.

    Ο κολοσσός των social media άρχισε από χθες Πέμπτη να ειδοποιεί τους εργαζομένους για τη νέα του πολιτική στην εξ αποστάσεως εργασία, γεγονός όμως που δεν επηρεάζει όσους ήδη δουλεύουν κατά κόρον από το σπίτι.

    «Δεσμευόμαστε στην κατανεμημένη εργασία και πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι άνθρωποί μας μπορούν να αποδώσουν το ίδιο σημαντικά και από το γραφείο και από το σπίτι», σημείωσε σε δήλωσή του εκπρόσωπος Τύπου της Meta.

    «Δεσμευόμαστε, ακόμη, στη διαρκή αναμόρφωση του μοντέλου εργασίας μας, προκειμένου να καλλιεργήσουμε τη συνεργατικότητα, τις σχέσεις και την απαραίτητη κουλτούρα στους εργαζομένους, για να βάζουν τα δυνατά τους».

    Η Meta επεξέτεινε για πρώτη φορά την πολιτική τηλεργασίας της σε όλους τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης τον Ιούνιο του 2021. Τότε, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, είχε πει ότι η εταιρεία έμαθε κατά την κορύφωση της πανδημίας ότι «η καλή δουλειά μπορεί να γίνει οπουδήποτε». Ο CEO δήλωνε αισιόδοξος ότι η εξ αποστάσεως εργασία σε κλίμακα είναι δυνατή, ιδιαίτερα καθώς η παρουσία μέσω βίντεο και η εικονική πραγματικότητα συνεχίζουν να βελτιώνονται.

    Από τότε, όμως, πολλές εταιρείες όπως η Amazon και η μητρική της Google, Alphabet, αντιστρέφουν την πορεία τους στο θέμα της τηλεργασίας, καλώντας τους εργαζομένους τους να επιστρέψουν στα γραφεία τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα.

    Τον Μάρτιο, ο Ζούκερμπεργκ άφησε να εννοηθεί ότι επρόκειτο να αναθεωρήσει την πολιτική της Meta όταν είπε ότι η εταιρεία διεξήγαγε μια εσωτερική έρευνα, που έδειξε ότι οι μηχανικοί που εργάζονται στο γραφείο «κάνουν περισσότερα».

    «Με βάση τα δεδομένα αποδοτικότητας, οι μηχανικοί που είτε ξεκίνησαν να δουλεύουν γραφείο και συνέχισαν εξ αποστάσεως είτε παρέμειναν στο γραφείο, απέδιδαν κατά μ.ο. καλύτερα σε σχέση με εκείνους που εργάζονταν από την αρχή εξ αποστάσεως», τόνιζε τότε ο Ζούκερμπεργκ.

    «Επιπλέον, η συγκεκριμένη έρευνα αποδεικνύει πως οι μηχανικοί έχουν από την αρχή της καριέρας τους μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα όταν δουλεύουν ζωντανά με συναδέρφους τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα».

    Από τον Μάιο και στο πλαίσιο του «Έτους Αποτελεσματικότητας», η Meta προχώρησε στον τελικό γύρο σημαντικών περικοπών, γεγονός που θα οδηγήσει σχεδόν 21.000 υπαλλήλους να χάσουν τη δουλειά τους.

    Διαβάστε επίσης:

    Mark Zuckerberg: Η περιουσία του αυξήθηκε κατά 10 δισ. δολάρια σε μία ημέρα – mononewsTV

    Nvidia: Η τεχνητή νοημοσύνη εκτόξευσε κατά 98% την περιουσία του ιδρυτή της

    Στο Λουτράκι ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Θερμή υποδοχή (video-photos)

    ──────────────────

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ