• Business

    Meta Platforms: Δημιουργεί κέντρο καινοτομίας στην Πάτρα με 35 νέους επιστήμονες

    Mark Zuckerberg, CEO Meta (Facebook)

    Mark Zuckerberg, CEO Meta (Facebook)


    Στην δημιουργία κέντρου καινοτομίας (innovation hub) στην Πάτρα προχωρά η Meta Platforms, σύμφωνα με έγγραφο της 14ης Μαρτίου που ανέβηκε στο ΓΕΜΗ.

    Ειδικότερα, με βάση το έγγραφο συστήνεται η εταιρεία Edge Network Infrastructure Services Greece με έδρα την Πάτρα και μοναδικό μέτοχο την ιρλανδική θυγατρική της Meta, Edge Network Services Limited.

    Ως σκοπός της νέας εταιρείας αναγράφεται: «ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ (ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ) ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ (ΙΤ)», ενώ ως διαχειριστές της εμφανίζονται τα στελέχη της Meta,  Nisarg Pankaj Jariwala και Raj Pul Sing, με έρδρα την Καλιφόρνια, καθώς και η Maria Begona Deirdre Fallon, με έδρα το Δουβλίνο. Νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας στην Ελλάδα είναι ο κ. Βασίλειος Κατσουλιέρης, κάτοικος Πατρών.

    Στο νέο κέντρο καινοτομίας αναμένεται να εργάζονται αρχικά 35 νέοι επιστήμονες.

    Υπενθυμίζεται πως τον Φεβρουάριο του 2022, η Meta είχε προβεί στην εξαγορά της ελληνικής start up Accusonus, των Ηλία Κοκκίνη, Αλέξανδρου Τσιφλίδη και Μιχάλη Τζάννε, με έδρα την Πάτρα, αποκτώντας το 100% της εταιρείας η οποία είχε παρουσιάσει ένα καινοτόμο λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης και ψηφιακά εργαλεία επεξεργασίας ήχου. H έδρα της Accusonus σήμερα, βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

    Διαβάστε επίσης

    Zhang Yiming: Πως ο ιδρυτής του TikTok έχασε 13 δις δολάρια από την περιουσία του

    Alibaba: IPO για εισαγωγή στο Χονγκ Κονγκ ετοιμάζει η μονάδα των logistics – Στα 20 δισ. εκτιμάται η αξία της

    ΔΕΗ: Η ΕΓΣ ενέκρινε τη διάσπαση των δραστηριοτήτων μεταλιγνιτικής αξιοποίησης, ως “Μεταλιγνιτική Α.Ε.”



    ΣΧΟΛΙΑ