• Business

    Alibaba: IPO για εισαγωγή στο Χονγκ Κονγκ ετοιμάζει η μονάδα των logistics – Στα 20 δισ. εκτιμάται η αξία της

    Τζακ Μα, Alibaba

    Τζακ Μα, Alibaba


    Η Cainiao Network Technology Co., ο βραχίονας logistics της Alibaba Group Holding Ltd., ξεκίνησε προετοιμασίες με τις τράπεζες για μια Αρχική Δημόσια Προσφορά για την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο ανθρώπους με γνώση του θέματος.

    Η Cainiao αναμένεται έτσι να γίνει η πρώτη από τις έξι επιχειρηματικές μονάδες του κινεζικού ομίλου που γίνεται δημόσια, μετά την ανακοίνωση της διοίκησης της Alibaba της διάσπασης του ομίλου.

    Τράπεζες όπως η China International Capital Corp. και η Citigroup Inc. συνεργάζονται με την εταιρεία για να προετοιμαστούν για την πρώτη πώληση μετοχών, ανέφεραν οι πηγές του Bloomberg. Η εταιρεία στοχεύει μια εισαγωγή στο χρηματιστήριο μόλις στα τέλη του τρέχοντος έτους, ανέφερε μια από τις πηγές, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

    Η Cainiao αποτιμάται επί του παρόντος σε πάνω από 20 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

    Η Cainiao δεν έχει αποφασίσει για το μέγεθος της IPO, ενώ ο χρόνος εξακολουθεί να υπόκειται σε αλλαγές ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς, επεσήμαναν οι ίδιες πηγές.

    Εκπρόσωπος της Cainiao είπε ότι η εταιρεία δεν έχει σαφές σχέδιο και χρονοδιάγραμμα για μια IPO. Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος της Citigroup αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ ένας εκπρόσωπος της CICC δεν απάντησε αμέσως στα αιτήματα του Bloomberg για σχολιασμό.

    Η Alibaba αποκάλυψε αυτή την εβδομάδα τα σχέδιά της να χωρίσει τις δραστηριότητές της, συνολικής αξίας 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε έξι κύριες μονάδες που θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα μέσα ενημέρωσης και το cloud. Κάθε επιχείρηση θα διερευνήσει τη συγκέντρωση κεφαλαίων ή την IPO την κατάλληλη στιγμή.

    Ο τεχνολογικός κολοσσός θα εξετάσει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει σταδιακά τον έλεγχο ορισμένων από τις κύριες δραστηριότητές του, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Alibaba Daniel Zhang σε τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη, αλλά αρνήθηκε να καθορίσει ένα χρονοδιάγραμμα για τυχόν IPO.

    Η Cainiao παραδίδει πακέτα εντός της Κίνας εντός 24 ωρών και οπουδήποτε αλλού στον κόσμο σε 72 ώρες, σύμφωνα με τον ιστότοπό της. Λειτουργούσε άμεσα δεκαπέντε κέντρα διαλογής στο εξωτερικό από τα τέλη του περασμένου έτους και συνεργάζεται με περισσότερες από 500 εταιρείες logistics παγκοσμίως.

    Τα έσοδα του βραχίονα της Alibaba αυξήθηκαν 27% σε ετήσια βάση στα 16,6 δισεκατομμύρια γιουάν (2,4 δισεκατομμύρια δολάρια) για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με δήλωση τον περασμένο μήνα .

    Διαβάστε επίσης

    Jack Ma: Πού “κρύβεται” ο δισεκατομμυριούχος της Alibaba;



    ΣΧΟΛΙΑ