• Κοινωνία

    Σουδάν: Τα νέα για την κατάσταση της υγείας των δύο Ελλήνων τραυματιών

    • NewsRoom
    Φωτιές στο Χαρτούμ του Σουδάν

    (AP Photo/Marwan Ali)


    Καλά είναι τα νέα για την κατάσταση της υγείας των δύο Ελλήνων που τραυματίστηκαν από ρουκέτα έξω από εκκλησία κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ του εθνικού στρατού και των παραστρατιωτικών του RSF του Μεγάλου Σαββάτου στο Χαρτούμ του Σουδάν.

    Όπως ανέφερε ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στο Σουδάν, Γεράσιμος Παγουλάτος, η ζωή των δύο τραυματιών, οι οποίοι είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο . Ωστόσο και οι δύο συνεχίζουν να νοσηλεύονται προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες επεμβάσεις για την αφαίρεση των θραυσμάτων από τα πόδια του ενός και από την κοιλιακή χώρα του άλλου.

    Όπως ανέφερε ο κ. Παγουλάτος, κατάφερε να έρθει σε  επικοινωνία με τον έναν από τους δύο τραυματίες. Ο λόγος που η επέμβαση δεν έχει ακόμα γίνει είναι οι μάχες που συνεχίζονται στους δρόμους της πρωτεύουσας του Σουδάν, οι οποίες έχουν κάνει αδύνατη την κυκλοφορία αμάχων.

    «Η υγεία τους είναι καλά, βέβαια έχουν και τις αγωνίες τους εάν και πότε θα γίνει η εγχείριση και φυσικά πότε θα τελειώσει ο εμφύλιος που ξεκίνησε από χθες, Σάββατο» δήλωσε ο κ. Γεράσιμος Παγουλάτος.

    Υπενθυμίζεται πως το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας έχει ζητήσει από τους Έλληνες πολίτες να αποφύγουν τα ταξίδια προς τη χώρα της βόρειας Αφρικής.

    Διαβάστε επίσης

    Σουδάν: Τουλάχιστον 56 νεκροί και 595 τραυματίες σε συγκρούσεις στρατού – παραστρατιωτικών

    Χάος στο Σουδάν: Μεγάλες αεροπορικές εταιρείας της Μέσης Ανατολής διακόπτουν τις πτήσεις προς το Χαρτούμ



    ΣΧΟΛΙΑ