• Business

    «Mein Shiff 6»: Τα αποτελέσματα των τεστ κρίνουν τις αντοχές των υγειονομικών πρωτοκόλλων – Τι λέει η TUI

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Τις αντοχές των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ανέπτυξαν τους προηγούμενους μήνες τόσο η Ελλάδα όσο και η TUI, για να δώσουν τη δυνατότητα επανέναρξης της κρουαζιέρας στη χώρα μας, δοκιμάζει ο εντοπισμός 12 κρουσμάτων COVID-19 ανάμεσα στα μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου «Mein Shiff 6».

    Τα μάτια όλων τώρα είναι στραμμένα στο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που θα ανέβει σήμερα στο πλοίο, στον Πειραιά, προκειμένου με τα τεστ που θα κάνει στο πλήρωμα να αποκαλύψει το μέγεθος του προβλήματος. Γεγονός που θα καθορίσει και τις επόμενες κινήσεις τόσο από την πολιτεία όσο και από την εταιρεία.

    Τόσο η ελληνική πολιτεία όσο και η εταιρεία ξόδεψαν πολύ χρόνο τους προηγούμενους μήνες προκειμένου να δημιουργήσουν ένα σύστημα υγειονομικής προστασίας, τέτοιο που να ελαχιστοποιεί τους κινδύνους μετάδοσης του ιού κατά την διάρκεια των ταξιδιών, με συγκεκριμένες προβλέψεις ακόμα και για την αντιμετώπιση περιστατικών.

    Παρά το γεγονός ότι σε επίσημη ανακοίνωσή της η TUI Cruises είναι απόλυτα καθησυχαστική αναφορικά με το μέγεθος του προβλήματος, όλοι έχουν εστιάσει την προσοχή τους στα τεστ που θα κάνουν οι ελληνικές αρχές. Αν επιβεβαιώσουν τα δεδομένα της TUI θα θεωρηθεί μια νίκη της κρουαζιέρας κατά του κορονοϊού, αφού θα αποδειχθεί ότι το σύστημα λειτούργησε τουλάχιστον ικανοποιητικά. Γεγονός που θα δώσει ώθηση, πιθανόν και σε άλλες εταιρείες να επανασχεδιάσουν τον προγραμματισμό τους.

    Σε αντίθετη όμως περίπτωση, τότε τόσο η ελληνική πολιτεία όσο και η γερμανική εταιρεία θα πρέπει να ξετυλίξουν το κουβάρι του μυστηρίου, προκειμένου να βρουν τα κενά που υπάρχουν στο σύστημα.

    Τέλος το ενδεχόμενο να υπάρχει μεγάλη διάδοση του ιού, ανάμεσα στους επιβαίνοντες έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδόν αποκλειστεί.  Αν και αρχικά και μέχρι να υπάρξει μια πιο καθαρή εικόνα, όλοι οι εμπλεκόμενοι περίμεναν για θετικά νέα με «κομμένη την ανάσα».

    Τι λέει η TUI

    Η TUI που στην  ουσία αμφισβητεί τα αποτελέσματα των τεστ που έγιναν για λογαριασμό της στο Ηράκλειο της Κρήτης, επισημαίνει ότι στο πλαίσιο του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης της TUI Cruises, στο οποίο προβλέπεται η διενέργεια τακτικών δειγματοληπτικών ελέγχων COVID-19 στο πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου, εντοπίστηκαν τη Δευτέρα 28/09, 12 μέλη του πληρώματος του πλοίου «Mein Schiff 6» θετικοί στον ιό.

    Τονίζει ότι κανένα από τα 12 μέλη του πληρώματος δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα. Στα  άτομα αυτά πραγματοποιήθηκαν on board επαναληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντισωμάτων. Τα πρώτα έξι αποτελέσματα αποδείχθηκαν αρνητικά ενώ τα υπόλοιπα έξι αναμένονται σήμερα.

    Επιπλέον, σημειώνει η εταιρεία, θα διενεργηθούν έλεγχοι και στα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος. Ως καθαρά προληπτικό μέτρο και σύμφωνα με τις αυστηρές διαδικασίες λειτουργίας που ισχύουν για τα κρουαζιερόπλοια, όπως αυτές συμφωνήθηκαν με τις ελληνικές αρχές, τα δώδεκα μέλη του πληρώματος τέθηκαν σε απομόνωση εντός του πλοίου.

    Η ΤUI Cruises τονίζει ότι έχουν ληφθεί μέτρα πρόληψης πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα υγιεινής και κανόνες απόστασης στο πλοίο, ενώ λειτουργεί σύστημα διαδικασιών διαχείρισης κρούσματος COVID-19 στο πλοίο, το οποίο τίθεται σε ισχύ. «Χάρη στα μέτρα υγιεινής και τους κανόνες καθαρισμού του σκάφους, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους επισκέπτες και το πλήρωμα».

    Πώς κόλλησαν

    Αν κάποια από τα μέλη του πληρώματος βρεθεί τελικά θετικό στην Covid, σημειώνουν στο mononews άνθρωποι της κρουαζιέρας, και η ιστορία κλείσει εκεί, θα είναι μια μεγάλη επιτυχία για την εταιρεία που κατάφερε και αντέδρασε άμεσα και αποτελεσματικά σε ενδεχόμενο κρούσματος μέσα στο πλοίο. Παρ’ όλα αυτά, συμπληρώνουν, θα γίνουν οι απαραίτητες αναλύσεις για να βρεθεί το «κενό» που επέτρεψε να υπάρξει κρούσμα. Και αυτό διότι σε κανένα από τα τρία λιμάνια που πιάνει το πλοίο, Ηράκλειο – Πειραιάς – Κέρκυρα δεν επιτρέπεται η αποβίβαση του πληρώματος από το πλοίο.

    Δεν παραβλέπουν πάντως να θέσουν το ερώτημα γιατί το πλοίο απέπλευσε χωρίς να έχει λάβει τις απαντήσεις στα προληπτικά τεστ που είχαν γίνει.

    Το χρονικό

    Το κρουαζιερόπλοιο «Mein Shiff 6» της TUI ολοκλήρωσε άδοξα την κρουαζιέρα που είχε ξεκινήσει από το λιμάνι του Ηρακλείου, λίγες ώρες μετά τον απόπλου του, καθώς έπλεε στα ανοικτά της Μήλου.

    Στο πλοίο δόθηκε εντολή να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά μετά τον εντοπισμό 12 κρουσμάτων κορονοϊού στο πλήρωμα.

    Σημειώνεται ότι στο κρουαζιερόπλοιο επιβαίνουν 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος, ενώ το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ