• Business

    Η μεγάλη επιστροφή. Ο Βασίλης Γκρίσιν επιστρέφει στην προεδρία της Alpha Grissin

    Alpha Grissin

    Βασίλης Γκρίσιν. Πρόεδρος και CEO ΔΣ Alpha Grissin


    Μια επιστροφή στα επιχειρηματικά δρώμενα που ξαφνιάζει συνέβη προ ολίγων ωρών. Ο επιχειρηματίας Βασίλης Γκρίσιν αναλαμβάνει πλέον εκτελεστικός πρόεδρος της Άλφα Γκρίσιν η οποία αντιμετωπίζει δεκάδες προβλήματα καθώς είναι υπερχρεωμένη. Για την ακρίβεια λίγο νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα εξής: Tο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΛΦΑ ΓΚΡΙΣΙΝ Α.Ε. συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

    • Βασίλειος Γκρίσιν, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Εκτελεστικό Μέλος
    • Αλιόσσα Γκρίσιν, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Μη Εκτελεστικό Μέλος
    • Μαριάννα Σαλίβερου, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Μη Εκτελεστικό Μέλος
    • Ανδρέας Αλεβίζος, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου
    • Δημήτριος Θυμής, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου
    • Σταύρος Τσουκαντάς, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

     

    Dr. Δημήτρης Κλώνης. CEO Intracom
    Dr. Δημήτρης Κλώνης. CEO Intracom

    Προφανώς η επιστροφή του πατέρα Γκρίσσιν στην ηγεσία  της εταιρίας σηματοδοτεί νέες εξελίξεις και όπως εκτιμούν ανεξάρτητοι παρατηρητές θα είναι μείζονος σημασίας. Ο  ίδιος είναι φίλος με τον Σωκράτη Κόκκαλη και δεν είναι τυχαίο ότι η Intacom κατέχει το 15% των μετοχών της Alpha Grissin. Επίσης τυχαίο δεν ήταν ότι προ μηνών (16 Δεκεμβρίου 2016) παραιτήθηκε από το ΔΣ της εταιρίας ο CEO του ομίλου Ιντρακόμ Δημήτρης Κλώνης επικαλούμενος φόρτο εργασίας. Προφανώς θα υπάρξουν εξελίξεις οι οποίες θα γίνουν γνωστές εντός των ημερών.

     

    Αίτηση πτώχευσης 

     

    Υπενθυμίζεται ότι η εκδίκαση της αίτησης πτώχευσης (η οποία είχε κατατεθεί στις 16 Φεβρουαρίου 2017) της εταιρείας ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, πήρε αναβολή για τις 7 Νοεμβρίου του 2018.

    Αυτό οφείλεται σε σχετική παρέμβαση των πιστωτριών τραπεζών, οι οποίες κατέθεσαν στο δικαστήριο αίτηση υπαγωγής της εταιρείας σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, η οποία πήρε δικάσιμο για τα μέσα του επόμενου και συγκεκριμένα για τις 12 Ιουνίου. Ως τότε, ισχύει κανονικά το καθεστώς προστασίας από πιστωτές για την Alpha Grissin.

    Εφόσον όμως γίνει δεκτό το αίτημα των τραπεζών από το δικαστήριο, στην εταιρεία -που θα περάσει στον έλεγχο τους- θα τοποθετηθεί ειδικός διαχειριστής, ενώ μέσω πλειοδοτικού διαγωνισμού θα πρέπει να αναζητηθεί νέος επενδυτής. Η Ernst & Young αναμένεται να προταθεί από τις τράπεζες για να αναλάβει το ρόλο του ειδικού διαχειριστή.

    Σύμφωνα με τις τράπεζες η λύση αυτή, η οποία διατηρεί σε λειτουργία την εταιρεία, θα επιτρέψει να σωθούν οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας, ενώ ταυτόχρονα θα εμποδίσει την καθολική απαξίωση της εταιρείας που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο.

    Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο ότι οι μέτοχοι της Alpha Grissin είχαν εγκρίνει την πρόταση της διοίκησης, για την κήρυξη της εισηγμένης σε κατάσταση πτώχευσης, με μειοψηφούντα την Intrakat, του Ομίλου Intracom. Η κίνηση θεωρήθηκε επιβεβλημένη, καθώς σύμφωνα με την διοίκηση υπήρχε αδυναμία εξασφάλισης νέου δανεισμού.



    ΣΧΟΛΙΑ