• Business

    Μέχρι και… Κινέζοι θέλουν να αναλάβουν τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων!

    Υπουργείο Οικονομικών

    Υπουργείο Οικονομικών


    Περιζήτητη φαίνεται πως είναι η θέση που «ορφάνεψε» με την αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, καθώς μέχρι και… Κινέζοι έχουν υποβάλει αίτηση  για την κάλυψή της!

    Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ των δεκάδων υποψηφίων φιγουράρουν γνωστοί από τηλεοπτικές εμφανίσεις τους λογιστές-φοροτεχνικοί, εφοριακοί υπάλληλοι, Έλληνες του εξωτερικού, καθώς και οι δύο προαναφερθέντες Κινέζοι, οι οποίοι ωστόσο μάλλον δεν έχουν καμία τύχη, αφού από τα κριτήρια που πρέπει να πληροί ο υποψήφιος που θα επιλεγεί προκύπτει ότι θα πρέπει να έχει ελληνική υπηκοότητα.

    Η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων ολοκληρώθηκε τη Κυριακή, και από σήμερα ξεκινά η καταγραφή των αιτήσεων και η εξέταση του κατά πόσον οι υποψήφιοι πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια, και κυρίως αν έχουν πτυχίο ΑΕΙ και αποδεδειγμένη εμπειρία στην ελληνική οικονομική πραγματικότητα.

    Οι υποψηφιότητες θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή, η σύνθεση της οποίας ανακοινώθηκε την Παρασκευή το βράδυ. Πρόεδρος της επιτροπής ορίστηκε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Γιάννης Καραβοκύρης, και μεταξύ των μελών της συμπεριλαμβάνονται ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκος Κουτεντάκης και ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας.

    Η επιτροπή, αφού καταλήξει στους επικρατέστερους υποψηφίους βάσει των προσόντων τους, θα τους καλέσει για συνέντευξη, και από τη βραχεία λίστα που θα προκύψει από τη διαδικασία των συνεντεύξεων, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα επιλέξει αυτόν που θα προτείνει στο υπουργικό συμβούλιο.



    ΣΧΟΛΙΑ