• Business

    Στη Μαρίνα Ζέας φέτος το 15ο East Med Yacht Show!


    Στην Μαρίνα Ζέας του Πειραιά και όχι στον Πόρο θα πραγματοποιηθεί, για πρώτο φορά, φέτος το 15o σαλόνι θαλασσίου τουρισμού “East Med Yacht Show” από τις 13 έως τις 18 Μαϊου 2016. Το σαλόνι θαλάσσιου τουρισμού άρχισε το 2002, από μια ομάδα ανθρώπων με αγάπη, μεράκι και όρεξη για δουλειά, ως μια προσπάθεια να προωθηθεί το yachting και τα ελληνικά επαγγελματικά σκάφη και να καθιερωθεί ως κορυφαίο τουριστικό προϊόν διεθνώς.

    Η επιλογή του γραφικού Πόρου, τότε, αποδείχθηκε ιδανική. Η μοναδική τοποθεσία, και η εξαιρετική συνεργασία των τοπικών αρχών όλα τα χρόνια, συνέβαλαν ώστε το “East Med Yacht Show” να καθιερωθεί  πολύ γρήγορα ως μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις διεθνώς, τοποθετώντας το ανάμεσα στις εκθέσεις της Antiqua (Καραϊβική), της Genoa (Ιταλίας) και του Marmaris (Τουρκία).

    Ωστόσο οι αρνητικές συγκυρίες των τελευταίων ετών, δημιούργησαν οικονομικές αλλά και τεχνικές δυσκολίες, που ώθησαν στην απόφαση να μεταφερθεί η έκθεση πιο κοντά στην έδρα των περισσότερων σκαφών του κλάδου.

     

    east med yacht show

    Ετσι με πρωτοβουλία του προέδρου της Ενωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνη Στελλιάτου, ο Δήμος Πειραιά, ανταποκρίθηκε άμεσα και με ενθουσιασμό στην πρόσκληση αυτή όχι μόνο θέτοντας την έκθεση υπό την αιγίδα του, αλλά και παρέχοντας  την  υποστήριξη του σε πολλαπλά επίπεδα. Αντίστοιχα θετική και η διοίκηση της Μαρίνας Ζέας Α.Ε., που με ταχύτατες διαδικασίες εξασφάλισε τους απαιτούμενους χώρους για τον ελλιμενισμό των σκαφών και την τοποθέτηση των περιπτέρων, και πλέον αποτελεί τον βασικό χορηγό της έκθεσης.

    Με τις δυο πολύτιμες αυτές συνεργασίες τέθηκαν τα πρώτα θεμέλια για μια επιτυχημένη διοργάνωση.

    pasalimani_yacht

    Το λιμάνι του Πειραιά

    Μια ολοζώντανη πόλη-λιμάνι με πανάρχαια ιστορία και αξιοθέατα που αξίζει να γνωρίσει κανείς. Μια πόλη που απέκτησε μεγάλη ισχύ και αποτέλεσε σημαντικό εμπορικό, πολιτισμικό και βιομηχανικό κέντρο ανά τους αιώνες.

    Ο δήμος Πειραιά, ενισχύει τη διοργάνωση του 15ου East Med Yacht Show με την τουριστική καμπάνια “Destination Piraeus”. Οι συμμετέχοντες αλλά και οι  επισκέπτες του σαλονιού σκαφών, θα έχουν τη δυνατότητα, μέσα από τις εφαρμογές για smartphone και tablets σε διάφορες γλώσσες, αλλά και με τον πολυσέλιδο ταξιδιωτικό οδηγό “Destination Piraeus”, να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη και να θαυμάσουν τη φυσική ομορφιά του παραλιακού μετώπου, τα αξιοθέατα, τα μουσεία, τη μακρόχρονη ιστορία του Πειραιά. Προτείνονται επίσης διαδρομές και περιοχές που ενδείκνυνται για αγορές, φαγητό, διασκέδαση.

    marina zeas

    Η μαρίνα Ζέας

    Ο λιμήν Ζέας των αρχαίων, ο οποίος φιλοξενούσε τον ονομαστό στόλο- σύμβολο κυριαρχίας της Αθηναϊκής Πολιτείας, είναι το σημερινό Πασαλιμάνι. Πρόκειται για το δεύτερο σε μέγεθος από τα τρία λιμάνια του Πειραιά. Στον  δυτικό του βραχίονα λειτουργεί η Μαρίνα Ζέας, η οποία κατασκευάστηκε το 1955. Σήμερα, μετά και την πλήρη ανακαίνιση της το 2004, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αποτελεί μία από τις καλύτερα οργανωμένες μαρίνες της Μεσογείου προσφέροντας  υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Διαθέτει 650 θέσεις ελλιμενισμού, μεταξύ των οποίων και για σκάφη έως 80 μ. μήκος. Στην είσοδο της μαρίνας  βρίσκεται και το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδας, το μεγαλύτερο στη χώρα μας  που  παρουσιάζει την δημιουργία, ιστορία και εξέλιξη του Ναυτικού των Ελλήνων από την προϊστορική εποχή ως τις μέρες μας, και  το οποίο θα φιλοξενήσει τα θεματικά  σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της έκθεσης.

    poros_yacht_show_2010

    Στόχος είναι η ανάδειξη του θαλάσσιου τουρισμού της Ελλάδας σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό διεθνώς, μέσω της δικτύωσης και της διερεύνησης συνεργασιών με τους επαγγελματίες και του κλάδου γενικότερα. Για το λόγο αυτό έχουν προσκληθεί Ευρωπαίοι και Αμερικανοί yacht brokers, καθώς και τουριστικοί πράκτορες των αγορών της Ρωσίας, των πρώην Ανατολικών χωρών, της Κίνας αλλά και του Αραβικού Κόσμου, προσδοκώντας στην συμμετοχή περίπου 300 ξένων τουριστικών γραφείων.

    Τρία σκέλη θα αποτελούν τον κορμό της έκθεσης:

    • Έκθεση σκαφών: 60 και πλέον σκάφη-μέλη της ΕΠΕΣΤ και του ΣΙΤΕΣΑΠ, επανδρωμένα Motor Yachts, Sailing Yachts, Catamaran & Bareboats, καλύπτοντας όλη το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση και προς πώληση στην ελληνική αγορά, θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες τους, στο καθιερωμένο κοινό των ναυλομεσιτών και σε τουριστικούς πράκτορες από όλο τον κόσμο. Το τμήμα αυτό θα είναι επισκέψιμο μόνο από τους επαγγελματίες του κλάδου.
    • Περίπτερα εκθετών: περίπου 30 περίπτερα Ελληνικών εταιρειών ναύλωσης σκάφων (τουριστικών πρακτόρων και ναυλομεσιτών), καθώς και εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες στο θαλάσσιο τουρισμό. Το τμήμα αυτό θα είναι ελεύθερα επισκέψιμο από το ευρύ κοινό.
    • Παράλληλες εκδηλώσεις: θεματικά ενημερωτικά σεμινάρια για τους επισκέπτες-επαγγελματίες του κλάδου, και πολιτιστικές εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό με τη συνεργασία του Δήμου.

    Συνολικά την έκθεση αναμένεται να επισκεφτούν τουλάχιστον 2500 άτομα.

    Print

     

    Διοργανωτές της έκθεσης είναι η Ένωση Πλοιοκτητών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μεσιτών & Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) και τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ).

    Η έκθεση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Αττικής, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (EOT), του Δήμου Πειραιά, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (Ε.Β.Ε.Π.) και του Σύνδεσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).



    ΣΧΟΛΙΑ