• Business

    Με free float 15% μπαίνει στο Χρηματιστήριο η Noval Property

    Παναγιώτης Καπετανάκος, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Noval Property

    Παναγιώτης Καπετανάκος, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Noval Property


    Με ποσοστό ελεύθερης διασποράς της τάξης του 15,59% φαίνεται ότι θα διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο η Noval Property, μετά τη δημόσια προσφορά των μετοχών της που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 29 έως 31 Μαΐου.

    Όπως γίνεται σαφές στο ενημερωτικό δελτίο που ενέκρινε χθες το απόγευμα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Viohalco μετά τη διαδικασία θα ελέγχει το 61,83% της ΑΕΕΑΠ, ενώ ποσοστό περίπου 5,2% θα διακρατήσουν ο Ιπποκράτης και Μιχάλης Στασινόπουλος, έκαστος.

    Η δημόσια προσφορά έως 17.388.025 νέων μετοχών απευθύνεται στο σύνολο του επενδυτικού κοινού εντός ελληνικής επικράτειας, ενώ ποσοστό τουλάχιστον 20% θα διατεθεί για την ικανοποίηση των εγγραφών των ιδιωτών επενδυτών, και ποσοστό έως και 80% των νέων μετοχών θα κατανεμηθεί μεταξύ των ειδικών επενδυτών και των ιδιωτών επενδυτών.

    Η έναρξη διαπραγμάτευσης του συνόλου των τίτλων στο ταμπλό να εκτιμάται για τις 5 Ιουνίου, ενώ στις 31 Μαΐου θα ανακοινωθεί η τελική τιμή διάθεσης (η ανώτατη ορίστηκε έως 2,82 ευρώ).

    Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, τα συνολικά καθαρά έσοδα της έκδοσης, με βάση την ανώτατη τιμή διάθεσης ανέρχονται σε περίπου 43,506 εκατ. ευρώ, μετά την αφαίρεση των εκτιμώμενων δαπανών της έκδοσης ύψους περίπου 4,5 εκατομμυρίων.

    Να θυμίσουμε εδώ ότι κεφάλαια 10,5 εκατ θα προέλθουν από την κάλυψη του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου από την EBRD, η οποία μετά την ΙΡΟ θα ελέγχει το 1,25% της Noval.

    Η εταιρεία διαθέτει 60 ακίνητα, καθώς και μία συμμετοχή (κατά 50%) στην THE GRID Α.Ε., η οποία κατέχει το παλιό εργοστάσιο της Kodak που μετατρέπεται σε πράσινο γραφειακό συγκρότημα. Η συνολική εκτιμηθείσα αξία των οποίων ανέρχεται σε περίπου 571,242 εκατομμύρια και το επενδυτικό πλάνο εκτιμάται σε 340 εκατ. ευρώ.

    Τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα διατεθούν εντός 48 μηνών από την ημερομηνία πιστοποίησης της αύξησης, για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας, το οποίο περιλαμβάνει την ανάπτυξη υφιστάμενων ακινήτων της ΑΕΕΑΠ και την άμεση ή έμμεση (μέσω συμμετοχής σε έτερες εταιρείες ή/και εξαγοράς έτερων εταιρειών) απόκτηση ή/και ανάπτυξη (ενδεικτικά, ανέγερση, ή ανακαίνιση, ενεργειακή αναβάθμιση, επέκταση, ανακατασκευή, αλλαγή χρήσης) νέων ακινήτων.

    Διαβάστε επίσης:

    Noval Property: Στη δημοσιότητα το ενημερωτικό δελτίο της Δημόσια Προσφορά για την είσοδο στο Χρηματιστήριο Αθηνών

    Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Πράσινο φως στο ενημερωτικό δελτίο της Noval Property για είσοδο στο Χρηματιστήριο

    Παναγιώτης Καπετανάκος: Γιατί να εξετάσει κάποιος τη  Noval Property ως επενδυτική επιλογή



    ΣΧΟΛΙΑ