• Business

    McDonald’s: Μηνύει πρώην CEO της για απάτη σχετικά με τις σχέσεις του με μέλη του προσωπικού

    • NewsRoom


    Σε μήνυση κατά του πρώην CEO της, Steve Easterbrook προχωρεί η McDonald’s, κατηγορώντας τον ότι παραπλάνησε την εσωτερική έρευνα της εταιρείας για προσωπικές σχέσεις τις οποίες σύναπτε με μέλη του προσωπικού.

    Το διοικητικό συμβούλιο της αλυσίδας ταχυφαγείων είχε ανακοινώσει τον Νοέμβριο την απομάκρυνση του Easterbrook λόγω σύναψης συναινετικής σχέσης με υπάλληλο της εταιρείας και είχε διορίσει στη θέση του τον Chris Kempczinski.

    Η McDonald’s τονίζει ότι πλέον έχουν έλθει στο φως και νέες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του Easterbrook , οδηγώντας την εταιρεία να εμβαθύνει την έρευνα.

    Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, ο Easterbrook φέρεται να είπε ψέματα στην εταιρεία και να κατέστρεψε στοιχεία σχετικά με την απρεπή συμπεριφορά του, μεταξύ άλλων για τρεις συναινετικές σχέσεις σεξουαλικού χαρακτήρα που είχε συνάψει με υπαλλήλους πριν την απομάκρυνσή του.

    Το δ.σ. σημειώνει ότι δεν θα είχε υπογράψει συμφωνία αποχώρησης με τον Easterbrook εάν γνώριζε τα επιπλέον στοιχεία.

    Πλέον, η McDonald’s μηνύει τον πρώην CEO της ζητώντας του να επιστρέψει την αποζημίωση και τα άλλα υλικά ευεργετήματα που έλαβε μέσω της συμφωνίας για την αποχώρησή του.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει αναλάβει δράση προκειμένου να τον αποτρέψει από το να εξασκήσει τα stock options του ή να πουλήσει μετοχές που έλαβε στο πλαίσιο της συμφωνίας.



    ΣΧΟΛΙΑ