• Business

    Ο πιο επιτυχημένος CEO των McDonald’s πλήρωσε ακριβά την… αδυναμία του

    • NewsRoom


    Την απόλυση του CEO της εταιρείας, Στιβ Ίστερμπρουκ, ανακοίνωσε η αλυσίδα εστιατορίων McDonald’s μετά την αποκάλυψη ότι διατηρούσε σχέση με υπάλληλο της εταιρείας, χάνοντας έτσι ένα στέλεχος που θεωρείται ότι υπήρξε ο πλέον επιτυχημένος CEO στον τομέα της εστίασης.

    Πρόκειται άλλωστε για τον άνθρωπο που κατάφερε από την ώρα που πήρε στα χέρια του τα ηνία της εταιρείας να τονώσει σημαντικά τις πωλήσεις και να οδηγήσει την εταιρεία σε νέους τομείς όπως το delivery και οι online παραγγελίες.

    Η αμερικανική αλυσίδα διευκρίνισε ότι σχέση ήταν συναινετική, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο CEO παραβίασε το καταστατικό της εταιρείας, τις αξίες της και επέδειξε κακή κρίση.

    «Αναγνωρίζοντας τις αξίες της εταιρείας, συμφώνησα με το διοικητικό συμβούλιο πως ήταν ώρα να αποχωρήσω», ενημέρωσε ο Ίστερμπρουκ που είχε το συγκεκριμένο πόστο από το 2015. Την θέση του πήρε ο Κρις Κεμπίνσκι, πρόεδρος της εταιρείας στις ΗΠΑ.

    Ο διαζευγμένος CEO ξεκίνησε να εργάζεται για τα McDonald’s το 1993 ως διευθυντής στο Λονδίνο και με τα χρόνια αναρριχήθηκε στην ιεραρχία της εταιρείας. Το πρώην διευθυντικό στέλεχος κέρδιζε μάλιστα 16 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο.

    Σύμφωνα με την Daily Mail, ανέφερε πως ήταν «λάθος» του και ενημέρωσε όλο το προσωπικό με ένα email για την απόλυσή του.



    ΣΧΟΛΙΑ