• Business

    McDonald’s για το σήμα «Big Mac»: «Θα ασκήσουμε έφεση, δεν λήφθηκαν υπόψη σημαντικά στοιχεία»


    Την πρόθεσή της να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) σχετικά με τη χρήση του εμπορικού σήματος «Big Mac» στην Ευρώπη γνωστοποίησε η McDonalds. Η αμερικάνικη αλυσίδα γρήγορου φαγητού δηλώνει απογοητευμένη για τη εξέλιξη αυτή και τονίζει πως το Γραφείο δεν έλαβε υπόψη του τα σημαντικά στοιχεία που προσκόμισε η McDonald’s, τα οποία όπως ισχυρίζεται αποδεικνύουν χρήση του εμπορικού σήματος «Big Mac» σε όλη την Ευρώπη.

    Μάλιστα, θεωρεί πως η αρνητική για την ίδια απόφαση θα ανατραπεί από το Συμβούλιο Προσφυγών του EUIPO, όπου σκοπεύει να προσφύγει, υπογραμμίζοντας πως «κατέχει πλήρες και ισχυρό δικαίωμα επί του εμπορικού σήματος «Big Mac» σε όλη την Ευρώπη».

    Υπενθυμίζεται ότι η McDonald’s έχασε τη δικαστική διαμάχη με την Ιρλανδική αλυσίδα γρήγορης εστίασης Supermac για τη χρήση του σήματος Big Mac. Το 2015, η Supermac υπέβαλε επίσημα αίτηση στην EUIPO για να ακυρώσει τα εμπορικά σήματα «Big Mac» και «Mc» που η McDonald’s είχε καταχωρήσει για ορισμένα προϊόντα της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τα McDonald’s «ετοιμάζονται» για είσοδο στο delivery – Πού έγινε η αρχή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Αmazon-McDonald’s: Kάτι τρέχει με τους δύο κολοσσούς-Πληρώνουν 15 δολ./ώρα τους εργαζόμενους



    ΣΧΟΛΙΑ