• Business

    Martin Bradley (Macquarie): Ελπίζουμε η επένδυσή μας στον ΔΕΔΔΗΕ να είναι η πρώτη από τις πολλές στην Ελλάδα

    • NewsRoom
    Martin Bradley (Macquarie): Ελπίζουμε η επένδυσή μας στον ΔΕΔΔΗΕ να είναι η πρώτη από τις πολλές στην Ελλάδα

    Martin Bradley (Macquarie)


    Η Macquarie Asset Management  είναι μακροπρόθεσμος επενδυτής στην Ελλάδα μετά την επένδυσή της  στο ΔΕΔΔΗΕ, δήλωσε στο Reuters ο Martin Bradley, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, επισημαίνοντας την ευκαιρία που παρουσιάζει η στροφή στον ηλεκτρισμό της ελληνικής οικονομίας. «Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα είναι φιλόδοξο και ανοίγει πολλές ευκαιρίες για επενδύσεις στις υποδομές », είπε ο Martin Bradley. «Ελπίζουμε η επένδυσή μας στον ΔΕΔΔΗΕ να είναι η πρώτη από τις πολλές στην Ελλάδα».

    Ο κ. Bradley είπε ότι η Macquarie ήθελε να βοηθήσει τη ΔΕΗ να επιταχύνει τις επενδύσεις της στο ΔΕΔΔΗΕ για να κάνει το δίκτυο πιο έξυπνο προς όφελος των καταναλωτών και πιο ανθεκτικό στις φυσικές καταστροφές εξετάζοντας την επιλεκτική υπογειοποίηση.

    «Η ανθεκτικότητα του δικτύου είναι πολύ σημαντική, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής και πιο ακραίων καιρικών φαινομένων», είπε.

    Η Ελλάδα, η οποία είχε βγει από μια πολυετή κρίση χρέους πριν η πανδημία του κορωνοϊού αποκόψει το 9% της παραγωγής της πέρυσι, αναζητούσε ιδιώτες επενδυτές για να εκσυγχρονίσει τις βασικές της υποδομές και να στηρίξει την ανάπτυξη.

    Σχεδιάζονται διαγωνισμοί για έργα αξίας περίπου 5 δισ. ευρώ τους επόμενους μήνες, συμπεριλαμβανομένων νέων οδικών και σιδηροδρομικών συνδέσεων με τα μεγαλύτερα λιμάνια της.

    Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ έχει συμφωνήσει στη μεταβίβαση του 49%  του ΔΕΔΔΗΕ στη Macquarie AM με έδρα την Αυστραλία σε μια συμφωνία που αποτιμούσε το μερίδιο στα 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του χρέους .

    Ο ΔΕΔΔΗΕ διαχειρίζεται το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Ελλάδας, μήκους 242.000 km που φέρνει ρεύμα σε περίπου 7 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, σε μια εποχή που η χώρα έχει δεσμευτεί να αντικαταστήσει την ηλεκτρική ενέργεια με καύση άνθρακα έως το 2025.

    «Η στροφή στον ηλεκτρισμό της ελληνικής οικονομίας αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία», δήλωσε στο Reuters.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ